Mexicaanse Rundvleesstoofpot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/09/2023 - 09:21
Bereidingswijze
-Plaats de poblano-paprika's boven een open vuur (op een gasfornuis of grill) en verkool ze aan alle kanten, draai ze regelmatig om. Doe de verkoolde paprika's in een kom en dek ze goed af met plasticfolie.
- Kruid de rund vlees blokjes royaal met zout en peper. Verhit de olie op middelhoog vuur in een braadpan of grote pan met dikke bodem. Braad het rundvlees in porties bruin. Leg het gebruinde rundvlees apart op een bord.
- Voeg de ui toe en bak tot hij zacht is, ongeveer 4 minuten.
- Roer het knoflookpoeder, komijn en oregano erdoor en bak tot geurig, ongeveer een minuut. Voeg de tomatenpuree en de runderbasis toe. Goed roeren.
- Verwijder de verkoolde schil van de poblano-paprika's en de paprika's lichtjes. Open de paprika's en verwijder de zaadjes. Hak de paprika's grof. Roer de gehakte poblano-pepers, salsa, bier en bouillon erdoor. Breng aan de kook en laat sudderen en voeg het gebruinde rundvlees en eventuele sappen toe. Dek af en laat 2 1/2 uur sudderen, af en toe roeren.
- breng op smaak indien nodig. Roer indien gewenst koriander en hete saus erdoor.
- Terwijl de stoofpot kookt, meng je de zure room, limoenschil en zout voor de limoencrema. Roer goed door en bewaar in de koelkast tot gebruik.



Afbeelding
Mexicaanse Rundvleesstoofpot
Mexicaanse Rundvleesstoofpot
Mexicaanse Rundvleesstoofpot
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Diep van smaak, licht rokerig, deze Mexicaanse rundvleesstoofpot is zeer lekker  met daarop een verkoelende klodder limoencrema.  Serveren met rijst .
Ingrediënten
*​2 poblano-paprika's ( zie foto)
1250 g rund stoofvlees in blokjes van 2 inch
zout en versgemalen zwarte peper
1 grote ui, in blokjes
1 eetlepel knoflookpoeder
2 tl komijn
2 tl gedroogde oregano
2 eetlepels tomatenpuree
1 runderboullionblokje
1/2 liter dikke salsa (ik hou van middelmatig pikant ) vb chunky salsa ( zie foto)
33 cl amberkleurig bier
50 cl runderbouillon
50 g koriander, fijngehakt
hete saus, naar smaak (optioneel)
voor de Limoen Crema :
24 cl zure room
2 tl limoenschil, geraspt
snufje zout
Leuke tips
*De poblano is een milde chilipeper afkomstig uit de staat Puebla, Mexico.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494190
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Cathy Roma
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester