Bereidingswijze
-Meng de bloem met 1 theelepel zout en ½ theelepel peper. Gooi het vlees in de bloem en meng goed . Opzij zetten.
-Verwarm 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur in een gietijzeren pan en bak al het vlees bruin, werk in delen om de pan niet te vol te maken. Leg de gebruinde stukken op een bord aan de kant.
-Fruit in de nu lege pan de 1 gesnipperde gele ui en 4 gehakte teentjes knoflook 1-2 minuten, onder voortdurend roeren zodat ze niet verbranden.
-Blus de pot af met 3/4 van de wijn (gebruik nog niet de hele fles, je hebt de resterende rode wijn nodig om de stoofpot aan het eind te binden), en schraap alle gebruinde stukjes op de bodem van de pot.
-Roer de 2 eetlepel worcestershiresaus, 1 eetlepel runderbasis, 1 eetlepel + 1 theelepel suiker, 1 theelepel zout, ½ theelepel zwarte peper, 1 laurierblad en het gebruinde rundvlees met sappen erdoor. Laat dat samen 5 minuten pruttelen.
-Voeg de runderbouillon, de wortelen, de selderij en de aardappelen toe.
-Breng de pan aan de kook, zet het vuur laag en doe de deksel erop. Laat 2 uur koken, af en toe roeren.
- Na 2 uur zal de bouillon nog vrij dun zijn verdik met sausbinder of maïzena in de overschot van de rode wijn
(let op: als je de wijn niet hebt bewaard, gebruik dan gewoon ¼ kopje water)
-Roer het door de stoofpot en laat het op middelhoog vuur sudderen tot het ingedikt is, ongeveer 4-5 minuten.
-Verwarm 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur in een gietijzeren pan en bak al het vlees bruin, werk in delen om de pan niet te vol te maken. Leg de gebruinde stukken op een bord aan de kant.
-Fruit in de nu lege pan de 1 gesnipperde gele ui en 4 gehakte teentjes knoflook 1-2 minuten, onder voortdurend roeren zodat ze niet verbranden.
-Blus de pot af met 3/4 van de wijn (gebruik nog niet de hele fles, je hebt de resterende rode wijn nodig om de stoofpot aan het eind te binden), en schraap alle gebruinde stukjes op de bodem van de pot.
-Roer de 2 eetlepel worcestershiresaus, 1 eetlepel runderbasis, 1 eetlepel + 1 theelepel suiker, 1 theelepel zout, ½ theelepel zwarte peper, 1 laurierblad en het gebruinde rundvlees met sappen erdoor. Laat dat samen 5 minuten pruttelen.
-Voeg de runderbouillon, de wortelen, de selderij en de aardappelen toe.
-Breng de pan aan de kook, zet het vuur laag en doe de deksel erop. Laat 2 uur koken, af en toe roeren.
- Na 2 uur zal de bouillon nog vrij dun zijn verdik met sausbinder of maïzena in de overschot van de rode wijn
(let op: als je de wijn niet hebt bewaard, gebruik dan gewoon ¼ kopje water)
-Roer het door de stoofpot en laat het op middelhoog vuur sudderen tot het ingedikt is, ongeveer 4-5 minuten.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rundvleesstoofpot met rode wijn is een langzaam gestoofde stoofpot met malse stukjes rundvlees en groenten in een hartige saus van rode wijn en rundvlees. Dit recept vereist een hele fles rode wijn van 750 ml die kookt en zich concentreert tot de heerlijkste smaak! Gebruik een rode wijn die je ook graag drinkt: cabernet, merlot, malbec of zinfandel.
Ingrediënten
1 kg runderstoofvlees gesneden in blokjes
120 g bloem
1 theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
1 gele of witte ui gesnipperd
4 teentjes knoflook gehakt
750 ml fles rode wijn
2 eetlepels worcestershiresaus
1 eetlepel rundsbouillon
1 eetlepel + 1 theelepel suiker
zout en peper naar smaak
1 laurierblad
50 cl runderbouillon
450 g wortelen in stukjes van 2,5 cm gesneden
300 g bleekselderij in stukjes van 2,5 cm gesneden
600 g aardappelen, geschild en in stukjes van 2,5 cm gesneden
3 eetlepels maïzena om de saus aan te lengen
120 g bloem
1 theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
1 gele of witte ui gesnipperd
4 teentjes knoflook gehakt
750 ml fles rode wijn
2 eetlepels worcestershiresaus
1 eetlepel rundsbouillon
1 eetlepel + 1 theelepel suiker
zout en peper naar smaak
1 laurierblad
50 cl runderbouillon
450 g wortelen in stukjes van 2,5 cm gesneden
300 g bleekselderij in stukjes van 2,5 cm gesneden
600 g aardappelen, geschild en in stukjes van 2,5 cm gesneden
3 eetlepels maïzena om de saus aan te lengen
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494189
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Susie Weinrich
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht