Stoofpot met zoete aardappelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/09/2023 - 08:42
Bereidingswijze
-Smeer de binnenkant van een slowcooker in met antiaanbakspray. In dit recept gebruiken ze een pot van 6 liter.
-Schil en snij de zoete aardappelen in grote stukken en plaats ze in de voorbereide slowcooker.
-Voeg de gehakte bleekselderij, de gesnipperde ui, de zak wortelen, het uitgelekte blikje maïs toe en de blokjes gesneden tomaten.
-Roer de bloem, zout en peper door elkaar. Gooi het gesneden vlees in het bloemmengsel tot het goed bedekt is.
-leg het gecoate vlees in de slowcooker bovenop alle groenten. U hoeft het vlees niet voor te koken.
-Voeg het laurierblad, gehakte knoflook, paprika, Worcestershire-saus en verse peterselie toe.
-Verkruimel de bouillonblokjes en het water erdoor.
-Roer alles door elkaar en dompel het vlees onder de groenten om het zo mals mogelijk te houden. Dek af en kook op laag gedurende 7-9 uur, hoog gedurende 5-7 uur of tot de zoete aardappelen en groenten zacht zijn en het vlees gaar en zacht is. Als je thuis bent, roer dan gedurende de dag af en toe door de stamppot.
-Als je klaar bent om te serveren, verwijder je het laurierblad.
-Roer de ingrediënten door elkaar en pureer de malse zoete aardappelen lichtjes in de crockpot. Dit geeft het een grovere en dikkere stoofpotconsistentie en het is heerlijk!
-Werk eventueel af met wat verse peterselie.
Afbeelding
Stoofpot met zoete aardappelen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke  aardappelstoofpot gemaakt in de slowcooker zit boordevol zoete aardappelen, wortelen, selderij, maïs, tomaten, rundvlees en veel kruiden! Uiteraard kan je ook op de klassieke wijze deze stoofpot bereiden . 
Ingrediënten
2 zoete aardappelen in stukjes gesneden
50 g gehakte bleekselderij
1 kleine gele ui
220 g wortelen ( in stukken gesneden)
1 blik (430 g) maïs
1 blik (400 g) in blokjes gesneden tomaten
500 g rundstoofvlees in blokjes
2 eetlepels bloem
1/2 theelepel zout en peper
1 laurierblad
1 theelepel gehakte knoflook
2 theelepel paprikapoeder
1 theelepel worcestershiresaus
2 eetlepels verse peterselie
2 runderbouillonblokjes
1/2 liter water
Optioneel: verse platte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
slowcooker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494188
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester