Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Voeg bloem, uienpoeder, knoflookpoeder en versgemalen zwarte peper toe aan een grote zak met ritssluiting en schud om te combineren. Voeg runderstoofvlees toe en schud om te coaten.
-Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een stoofpot op middelhoog vuur. Gebruik een tang om het vlees te verwijderen en toe te voegen aan de pan. Bewaar eventueel nog in de zak achtergebleven bloemmengsel. Bruin rundvlees aan alle kanten; zet opzij in een schotel.
-Voeg 1 eetlepel plantaardige olie toe aan de stoofpot en voeg de gesnipperde ui toe en bak 3-4 minuten.
-Bestrooi met de resterende bloem (1 1/2 eetlepel) en bak gedurende 2 minuten; constant roeren.
-Voeg oregano, basilicum en marjolein toe; bak gedurende 30 seconden onder voortdurend roeren.
-Roer de runderbouillon erdoor; kook gedurende 2 minuten en roer verschillende keren. Voeg het gebruinde rundvlees terug toe aan de pan. Dek af en plaats 1 uur in de oven.
-Voeg aardappelen, maïs, wortelen, erwten en sperziebonen toe aan de pot. Plaats terug in de oven en kook nog eens 30 minuten of tot de stoofpot en groenten gaar zijn.
-Voeg bloem, uienpoeder, knoflookpoeder en versgemalen zwarte peper toe aan een grote zak met ritssluiting en schud om te combineren. Voeg runderstoofvlees toe en schud om te coaten.
-Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een stoofpot op middelhoog vuur. Gebruik een tang om het vlees te verwijderen en toe te voegen aan de pan. Bewaar eventueel nog in de zak achtergebleven bloemmengsel. Bruin rundvlees aan alle kanten; zet opzij in een schotel.
-Voeg 1 eetlepel plantaardige olie toe aan de stoofpot en voeg de gesnipperde ui toe en bak 3-4 minuten.
-Bestrooi met de resterende bloem (1 1/2 eetlepel) en bak gedurende 2 minuten; constant roeren.
-Voeg oregano, basilicum en marjolein toe; bak gedurende 30 seconden onder voortdurend roeren.
-Roer de runderbouillon erdoor; kook gedurende 2 minuten en roer verschillende keren. Voeg het gebruinde rundvlees terug toe aan de pan. Dek af en plaats 1 uur in de oven.
-Voeg aardappelen, maïs, wortelen, erwten en sperziebonen toe aan de pot. Plaats terug in de oven en kook nog eens 30 minuten of tot de stoofpot en groenten gaar zijn.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere en gemakkelijke stoofpot van mals stoofvlees, aardappelen, maïs, wortelen, erwten, sperziebonen en een perfecte mix van Italiaanse kruiden. Deze verrukkelijke stoofpot is gemakkelijk gemaakt in de oven, maar kan worden aangepast voor een slowcooker.
Ingrediënten
65 g bloem
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel knoflookpoeder
¼ theelepel versgemalen peper
500 g runderstoofvlees in blokjes
2 eetlepels plantaardige olie
1 middelgrote ui gesnipperd
1/2 liter runderbouillon
½ theelepel gedroogde oregano
¼ theelepel gedroogde basilicum
¼ theelepel gedroogde marjolein
2 middelgrote aardappelen in blokjes
1 zak (circa 500 g ) bevroren gemengde groenten (maïs, wortelen, erwten en sperziebonen)
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel knoflookpoeder
¼ theelepel versgemalen peper
500 g runderstoofvlees in blokjes
2 eetlepels plantaardige olie
1 middelgrote ui gesnipperd
1/2 liter runderbouillon
½ theelepel gedroogde oregano
¼ theelepel gedroogde basilicum
¼ theelepel gedroogde marjolein
2 middelgrote aardappelen in blokjes
1 zak (circa 500 g ) bevroren gemengde groenten (maïs, wortelen, erwten en sperziebonen)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494187
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Beth Pierce
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht