Gebakken Vis Met Citroenroomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/09/2023 - 08:04
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Leg de vis in een ovenschaal - zorg ervoor dat de vis niet te strak wordt gepropt.
-Bestrooi beide zijden van de vis met zout en peper.
-Doe boter, room, knoflook, mosterd, citroensap, zout en peper in een magnetronbestendige kan of kom.
-Magnetron in bursts van 2 x 30 seconden, tussendoor roerend, tot het gesmolten en glad is.
-Bestrooi de vis met sjalotten en giet de saus erover.
-Bak gedurende 10 - 12 minuten, of tot de vis net gaar is.
-Haal uit de oven en leg de vis op serveerschalen.
-Lepel de saus erover en garneer met peterselie en eventueel partjes citroen
Afbeelding
Gebakken Vis Met Citroenroomsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept voor gebakken vis met  citroenroomsaus maken we in ÉÉN ovenschaal! Yep, gewoon alles in één pan gooien, bakken en je hebt een malse, sappige vis in een romige citroensaus. Het sap van de vis vermengt zich tijdens het bakken met de saus, alsof het gemaakt is van de beste visbouillon!  Een fantastisch quick-fix diner ! 
Ingrediënten
4 x 150-180g visfilets, ongeveer 1,5cm dik, zonder vel en zonder graat
50g ongezouten boter
65 ml room
1 – 2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el Dijon-mosterd
1 1/2 el citroensap
Zout & peper
1 1/2 el eschallots (Franse ui), fijngehakt
verse peterselie en schijfjes citroen, om te serveren
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494186
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
nagi
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester