Bereidingswijze
Was de stukken zam. Droog ze goed en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Strooi er zout en witte peper over.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Saus:
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes.
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin het sjalotje glazig.
Voeg de paddenstoelen eraan toe en bak ze mee tot al het vocht is verdwenen (kan even duren).
Blus af met de madeira. Laat de madeira wat inkoken.
Voeg de verkruimelde bouillontablet, room en crème fraîche hieraan toe. Roer alles goed door elkaar en laat de saus wat dkker worden.
Maak de saus op smaak met peper en zout.
Giet de warme saus over de vis.
Zet de schaal 15 tot 20 minuten (afhankelijk van de dikte) in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Haal de zalm uit de oven. De vis is dan precies goed.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Saus:
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes.
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin het sjalotje glazig.
Voeg de paddenstoelen eraan toe en bak ze mee tot al het vocht is verdwenen (kan even duren).
Blus af met de madeira. Laat de madeira wat inkoken.
Voeg de verkruimelde bouillontablet, room en crème fraîche hieraan toe. Roer alles goed door elkaar en laat de saus wat dkker worden.
Maak de saus op smaak met peper en zout.
Giet de warme saus over de vis.
Zet de schaal 15 tot 20 minuten (afhankelijk van de dikte) in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Haal de zalm uit de oven. De vis is dan precies goed.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De zalmfilet in dit gerecht gaat rauw in de schaal. De vis wordt daarna overgoten met de warme paddenstoelensaus en dan alleen nog 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven en de zalm is klaar.
Ingrediënten
4 stukken zalmfilet
Saus:
350 gram gemengde paddensoelen (in stukken gesneden)
1 sjalotje,gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel truffelolie
2 eetlepels madeira (zie tips)
100 ml slagroom
3 eetlepels crème fraîche
1 paddenstoelenbouillontablet, verkruimeld
gehakte peterselie
Saus:
350 gram gemengde paddensoelen (in stukken gesneden)
1 sjalotje,gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel truffelolie
2 eetlepels madeira (zie tips)
100 ml slagroom
3 eetlepels crème fraîche
1 paddenstoelenbouillontablet, verkruimeld
gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
grote koekenpan of hapjespan
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
Madera is een versterkte, zeer lang houdbare wijn, afkomstig van het eiland Madeira. De wijn is te koop in keukenflesjes in de supermarktofin een drankenzaak.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1494185
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid