Sperziebonen in knoflook-basilicumsaus lekker Italiaans

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/08/2023 - 16:29
Bereidingswijze
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
Giet de bonen af in een vergiet en koel ze direct af met koud water..
Pers de knoflook of hak de knoflook heel fijn. .
Verhit de olijfoliein een pan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de persto en de gehakte peterselie hieraan toe.
Meng de sperziebonen erdoor.
Maak op smaak met sojasaus, peper en eventueel nog wat zout.
Afbeelding
Sperziebonen in knoflook-basilicumsaus lekker Italiaans
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
De sperziebonen zijn beetgaar gekookt en daarna in een zeef uitgelektIn e pan waarin de speriebonen zijn gekookt wordt de knoflook/pestosaus gemaakt en daarna gaan de bonen in de saus. Een bijgerecht dat je goed kunt voorbereiden als je gastenn krijgt,
Ik vond dit recept op Dolcevia maar heb het recept behoorlijk aangepast.
Ingrediƫnten
400 gram schoongemaakte sperziebonen, in stukjes
zout
2 flinke knoflooktenen, geperst
2 eetlepels gehake peterselie
1 flinke eetlepel basilicumpesto
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
Leuke tips
In het originele recept worden in plaats van de sojasaus gehakte ansjovis meegebakken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494183
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid