Citroenmousse met frambozen verrukkelijk en gemakkelijk maken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/08/2023 - 15:53
Bereidingswijze
Rasp de schil van de gewassen biologische citroen met een fijne rasp.
Pers de rest van de citroen uit.
Klop de slagroom samen met de poedersuiker, vanillesuiker, citroenrasp en -sap bijna stijf. Mix de limoncello erdoor.
Doe de mousse in de dessertglazen en garneer met frambozen en citroenmelisse of mint.
Afbeelding
Citroenmousse met frambozen verrukkelijk en gemakkelijk maken
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit verrukkelijke nagerecht bestaat grotendeels uit slagroom en mascarpone. Verder gaat er (natuurlijk) citroensap in en een scheutje limoncello. Wij vonden de combinatie met de frambozen super lekker, maar het kan natuurlijk ook met ander fruit opgediend worden.(bijv.aardbeien).Ik heb het recept grotendeels aangepast van een recept van internet.
Ingrediƫnten
200 ml slagroom
125 gram mascarpone
1 biologische citroen (rasp en sap)
80 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 dl limoncello
frambozen
citroenmelisse of mint om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
fijne rasp
dessertglazen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494182
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid