Bereidingswijze
1. Doe de bloem, zout en heet water in een kom en mix dit tot een stevig beslag. In het begin kun je hiervoor een spatel gebruiken, daarna gebriuk je je handen om te kneden.
2. Doe de deegbol in een licht ingevette kom, dek af en zet ongeveer een half uurtje weg op kamertemperatuur.
3. In de tussentijd maak je de dipsaus. doe de sojasaus, azijn, knoflook, sesamzaadjes, wat lente-ui en bruine suiker in een kommetje en meng dit goed.
4. Bebloem je aanrecht en neem de deegbol. Verdeel deze in 4 gelijke delen.
5. Neem één deel en leg de andere delen weg, afgedekt onder een vochtige theedoek.
6. Rol het deeg ui en bestrijk het met olie en lente-ui.
7. Rol dit nu op en maak van die rol een spiraal. Deze rol je vervolgens weer uit tot een platte ronde pannenkoek. Op deze manier is de lente-ui mooi verdeeld door het beslag en door de olie, krijgt de pannenkoek verschillende luchtige laagjes.
8. Doe een beetje olie in een (gietijzeren) pan en pak de pannenkoekjes één voor één een aantal minuten per kant, totdat ze een beetje goudbruin kleuren en knapperig aan de ranjes.
9. Snijd de pannenkoekjes in driehoekjes en serveer met de zojuist gemaakt diepsaus.
10. Top af met lente-ui en sesamzaadjes
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige Chinese pannenkoekjes die ze in China serveren als bijgerecht . De voorbereiding van deze pannenkoekjes vraagt iets meer tijd dan je misschien gewend bent, maar het resultaat is het helemaal waard!
Ingrediënten
1 el sojasaus
4 el olie voor pannenkoekjes plus extra om in te bakken
1 el azijn
250 g bloem
1 tl zout
150 ml heet water
1 bosje lente-ui
1/2 teentje knoflook
1 el bruine suiker
4 el olie voor pannenkoekjes plus extra om in te bakken
1 el azijn
250 g bloem
1 tl zout
150 ml heet water
1 bosje lente-ui
1/2 teentje knoflook
1 el bruine suiker
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494177
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
AFL
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch