Bereidingswijze
Kook de aardappelen met een snuf zout gaar, giet ze af en laat ze uitdampen. Kook tegelijkertijd ook in een andere pan de boerenkool met een snufje zout in 20 minuten bijna gaar. Giet af in een zeef en laat vervolgens goed uitlekken.
Verwarm een beetje olie naar keuze in een hapjespan en fruit de ui enkele minuten. Voeg het rundergehakt toe en zet het vuur hoger. Bak het gehakt gaar en bruin. Temper de hittebron en voeg sambal, de nasikruiden en de ketjap toe en bak alles even mee. Voeg de boerenkool toe en bak even mee. Voeg azijn toe en proef of je nog nasikruiden en/of sambal wil toevoegen.
Stamp de aardappelen met het rauwe ei tot een smeuïge puree.
Stort het boerenkoolmengsel in een ovenschaal. Strijk glad. Leg er de laag puree op en bestrooi met paneermeel. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Boerenkool maar dan anders met Azatische smaken zoals ketjap, sambal en nasikruiden. Voor dit recept heb ik onderstaande bami nasikruiden gebruikt.
nogmaals-7-prachtige-kruidenmixen-van-project-gezond
nogmaals-7-prachtige-kruidenmixen-van-project-gezond
Ingrediënten
300 gram boerenkool
300 gram geschilde kruimige aardappelen
150 gram rundergehakt
1 ei
1 ui gesnipperd
10 gram sambal oelek
5 ml azijn
5 gram bami nasi kruiden
20 ml ketjap manis
10 gram paneermeel
300 gram geschilde kruimige aardappelen
150 gram rundergehakt
1 ei
1 ui gesnipperd
10 gram sambal oelek
5 ml azijn
5 gram bami nasi kruiden
20 ml ketjap manis
10 gram paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, hapjespan , 2 pannen, dunschiller en mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494175
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project Gezond eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht