Bereidingswijze
Bak eerst de bacon knapperig. Wij gebruiken altijd deze methode, maar het kan natuurlijk ook gewoon in een pan.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Klop in een grote kom de eieren los met de gedroogde basilicum, oregano en peper en zout.
Zet een ovenbestendige koekenpan op het fornuis op middelhoog vuur en bak de knoflook en de spinazie in wat olijfolie tot de groente is geslonken. Dat duurt 2 à 3 minuten.
Voeg de uitgelekte tomatenblokjes toe en laat kort meebakken.
Giet daarna het eimengsel in de pan. Voeg de reepjes bacon toe (houd eventueel wat achter voor de garnering) en roer alles kort door elkaar, tot de ingrediënten goed zijn verdeeld. Laat de frittata een minuut of twee garen, tot je aan de randen begint te zien dat de eieren gaan stollen.
Zet de pan dan in de voorverwarmde oven en laat de BLT frittata in ongeveer 15 minuten gaar worden. Je ziet het aan de goudbruine kleur en als de eieren zijn gestold.
Serveer de BLT frittata met nog wat verse basilicum.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Klop in een grote kom de eieren los met de gedroogde basilicum, oregano en peper en zout.
Zet een ovenbestendige koekenpan op het fornuis op middelhoog vuur en bak de knoflook en de spinazie in wat olijfolie tot de groente is geslonken. Dat duurt 2 à 3 minuten.
Voeg de uitgelekte tomatenblokjes toe en laat kort meebakken.
Giet daarna het eimengsel in de pan. Voeg de reepjes bacon toe (houd eventueel wat achter voor de garnering) en roer alles kort door elkaar, tot de ingrediënten goed zijn verdeeld. Laat de frittata een minuut of twee garen, tot je aan de randen begint te zien dat de eieren gaan stollen.
Zet de pan dan in de voorverwarmde oven en laat de BLT frittata in ongeveer 15 minuten gaar worden. Je ziet het aan de goudbruine kleur en als de eieren zijn gestold.
Serveer de BLT frittata met nog wat verse basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
5 grote eieren
120 ml melk
4 dikke plakken ontbijtspek
100 gram babyspinazie
1 blik tomatenblokjes, uitgelekt
2 tenen knoflook, fijngehakt
Verse basilicum
1/2 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel gedroogde oregano
Olijfolie
Peper en zout
120 ml melk
4 dikke plakken ontbijtspek
100 gram babyspinazie
1 blik tomatenblokjes, uitgelekt
2 tenen knoflook, fijngehakt
Verse basilicum
1/2 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel gedroogde oregano
Olijfolie
Peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494173
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
https://www.culy.nl/recepten/blt-frittata/
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht