Bereidingswijze
Verhit een scheutje olie en een klont roomboter in een stoof of grote hapjespan. Bak in 2 etappes de kip rondom goudbruin aan. Haal de kip uit de pan. Fruit in het overgebleven braadvet de uien met knoflook en reepjes paprika. Voeg de sambal, kerriepoeder, garam masala, gedroogde peterselie, paprikapoeder, peper, zout en komijnpoeder toe en bak dit kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe, de kip en een 1/2 eetlepel suiker. Laat de kip 25-30 minuten zonder deksel op de pan zachtjes koken. Blijf tussentijds wel roeren. Breng op smaak met citroensap en eventueel wat extra zout. Bestrooi met de fijngesneden bosui.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
TIP: wij vinden het lekker om hardgekookte eieren door de saus te mengen. 5 minuten voordat de saus klaar is, halveer ik de hardgekookte eieren en laat ik ze nog even mee pruttelen. De eieren kan je dus prima van te voren al koken.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
TIP: wij vinden het lekker om hardgekookte eieren door de saus te mengen. 5 minuten voordat de saus klaar is, halveer ik de hardgekookte eieren en laat ik ze nog even mee pruttelen. De eieren kan je dus prima van te voren al koken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
750 gram kippendijefilet in stukjes gesneden
1 ui gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngehakt
2 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
2 stengels bosui fijngesneden
1 theelepel komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels garam masala
3 theelepels kerriepoeder
1/2 eetlepel suiker
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
2 theelepels gedroogde peterselie
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel citroensap of meer als je de saus iets zuurder wilt
olie en roomboter
1 eetlepel sambal badjak
4 stuks eieren hardgekookt en optioneel
300 gram rijst
1 ui gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngehakt
2 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
2 stengels bosui fijngesneden
1 theelepel komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels garam masala
3 theelepels kerriepoeder
1/2 eetlepel suiker
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
2 theelepels gedroogde peterselie
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel citroensap of meer als je de saus iets zuurder wilt
olie en roomboter
1 eetlepel sambal badjak
4 stuks eieren hardgekookt en optioneel
300 gram rijst
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494172
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
https://familieoverdekook.nl/kip-kerrie-met-tomaat-en-paprika/
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht