Bereidingswijze
Verhit een scheutje olijfolie in een grote ovenvaste koekenpan.
Bak de gehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal de gehaktballetjes daarna met een schuimspaan uit de pan, doe deze in een kommetje en zet weg.
Voeg de ui, knoflook en het venkelzaad toe aan de koekenpan en bak deze 10 minuten op laag vuur.
Voeg de gedroogde oregano, tomaatjes uit blik, 1 blikje water, de olijven en de orzo toe en breng alles aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gehaktballetjes weer toe aan de pan en laat alles 20 minuten op laag vuur stoven totdat de orzo zacht is.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Leg na 20 minuten de mini mozzarella tussen de gehaktballetjes in de tomatensaus.
Zet de koekenpan in de oven en bak het gerecht ongeveer 5 minuten totdat de mozzarella iets gesmolten is.
Bestrooi het gerecht naar smaak met chilivlokken en basilicum.
Bak de gehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal de gehaktballetjes daarna met een schuimspaan uit de pan, doe deze in een kommetje en zet weg.
Voeg de ui, knoflook en het venkelzaad toe aan de koekenpan en bak deze 10 minuten op laag vuur.
Voeg de gedroogde oregano, tomaatjes uit blik, 1 blikje water, de olijven en de orzo toe en breng alles aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gehaktballetjes weer toe aan de pan en laat alles 20 minuten op laag vuur stoven totdat de orzo zacht is.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Leg na 20 minuten de mini mozzarella tussen de gehaktballetjes in de tomatensaus.
Zet de koekenpan in de oven en bak het gerecht ongeveer 5 minuten totdat de mozzarella iets gesmolten is.
Bestrooi het gerecht naar smaak met chilivlokken en basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
olijfolie
12 rundergehaktballetjes
1 fijngesneden grote ui
3 geperste teentjes knoflook
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel gedroogde oregano
800 gram tomaatjes uit blik (ik heb Datterini tomaten van het merk Mutti gebruikt)
150 gram uitgelekte en afgespoelde pitloze Taggia olijven of zwarte pitloze olijven van een goede kwaliteit
250 gram Italiaanse orzo
150 gram mini mozzarella
gedroogde chilivlokken
een handje basilicumblaadjes
12 rundergehaktballetjes
1 fijngesneden grote ui
3 geperste teentjes knoflook
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel gedroogde oregano
800 gram tomaatjes uit blik (ik heb Datterini tomaten van het merk Mutti gebruikt)
150 gram uitgelekte en afgespoelde pitloze Taggia olijven of zwarte pitloze olijven van een goede kwaliteit
250 gram Italiaanse orzo
150 gram mini mozzarella
gedroogde chilivlokken
een handje basilicumblaadjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494171
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
https://lotoftaste.com/gehaktballetjes-uit-de-oven-met-orzo/
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht