Bereidingswijze
Fruit de ui glazig in de sesamolie en voeg de sriracha, rijstazijn en de sperzieboontjes toe. Roerbak 2 minuten.
Voeg nu de peultjes en de kokosmelk toe en bak nog eens een minuut. Giet het geheel in een schaal en laat afkoelen.
Is het mengsel afgekoeld, roer er dan de Chinese kool door. Hussel door elkaar, dek af en laat afkoelen in de koelkast.
Roer er vlak voor opdienen de geraspte kokos en de taugé door. Werk af met de pinda's, een handje gehakte kroepoek en een handje gefrituurde uitjes. Druppel er optioneel nog wat Aziatische chili-olie over en werk af met koriander.
Serveer met een extra kommetje kroepoek.
Voeg nu de peultjes en de kokosmelk toe en bak nog eens een minuut. Giet het geheel in een schaal en laat afkoelen.
Is het mengsel afgekoeld, roer er dan de Chinese kool door. Hussel door elkaar, dek af en laat afkoelen in de koelkast.
Roer er vlak voor opdienen de geraspte kokos en de taugé door. Werk af met de pinda's, een handje gehakte kroepoek en een handje gefrituurde uitjes. Druppel er optioneel nog wat Aziatische chili-olie over en werk af met koriander.
Serveer met een extra kommetje kroepoek.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
1/2 witte ui, fijngesnipperd
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel sriracha
Scheutje rijstazijn
200 gram sperzieboontjes, in stukjes van 5 cm gesneden
200 gram peultjes, in stukjes van 5 cm
100 ml kokosmelk
1/2 Chinese kool, in snippers
125 gram taugé
1 eetlepel pinda's, fijngehakt
1 eetlepel geraspte kokos
Handje gefrituurde uitjes
Een handje kroepoek (+ extra)
Optioneel
Chili-olie (bv. Chicken flavour chilli oil with tofu van het merk Laoganma)
Verse koriander (voor de afwerking)
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel sriracha
Scheutje rijstazijn
200 gram sperzieboontjes, in stukjes van 5 cm gesneden
200 gram peultjes, in stukjes van 5 cm
100 ml kokosmelk
1/2 Chinese kool, in snippers
125 gram taugé
1 eetlepel pinda's, fijngehakt
1 eetlepel geraspte kokos
Handje gefrituurde uitjes
Een handje kroepoek (+ extra)
Optioneel
Chili-olie (bv. Chicken flavour chilli oil with tofu van het merk Laoganma)
Verse koriander (voor de afwerking)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494170
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
https://www.culy.nl/recepten/aziatische-maaltijdsalade/
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht