Bereidingswijze
Snij de ui in ringen. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1,5 cm. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes. Meng de zoete aardappel, kip en ui in een mengkom. Voeg de ras el hanout toe en de helft van de plantaardige olie, meng goed door elkaar.
Verhit de rest van de olie in een grote pan en voeg het kippenmengsel toe, schep goed om en zet een deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat 6 minuten stoven. Roer af en toe om.
Doe per persoon 150 milliliter water in een kookpotje en warm op. Meng er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon en tomatenpuree door. Meng goed. Voeg toe aan de pan met kip en laat nog 9 minuten verder sudderen, roer af en toe om.
Snij ondertussen de tomaat in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Voeg de pindakaas en het amandelpoeder toe aan het stoofpotje, meng goed en laat nog 3 minuten meekoken. Kruid met peper en zout. Schep het stoofpotje in kommetjes en strooi er de blokjes tomaat en lente-ui over.
Verhit de rest van de olie in een grote pan en voeg het kippenmengsel toe, schep goed om en zet een deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat 6 minuten stoven. Roer af en toe om.
Doe per persoon 150 milliliter water in een kookpotje en warm op. Meng er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon en tomatenpuree door. Meng goed. Voeg toe aan de pan met kip en laat nog 9 minuten verder sudderen, roer af en toe om.
Snij ondertussen de tomaat in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Voeg de pindakaas en het amandelpoeder toe aan het stoofpotje, meng goed en laat nog 3 minuten meekoken. Kruid met peper en zout. Schep het stoofpotje in kommetjes en strooi er de blokjes tomaat en lente-ui over.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
1 ui
2 zoete aardappelen
2 kipfilet
2 kl ras el hanout
½ kippenbouillonblokje
½ blikje tomatenpuree
1 tomaat
2 lente-uitjes
2 cups pindakaas
30 g amandelpoeder
2 el plantaardige olie
peper en zout
2 zoete aardappelen
2 kipfilet
2 kl ras el hanout
½ kippenbouillonblokje
½ blikje tomatenpuree
1 tomaat
2 lente-uitjes
2 cups pindakaas
30 g amandelpoeder
2 el plantaardige olie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494168
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
https://15gram.be/recepten/west-afrikaans-stoofpotje-met-kip-en-zoete-aardappel
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht