Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/07/2023 - 13:36
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakjes/blokjes. Kook de zoete aardappels ongeveer 10 minuten in een pan met water.

Snipper de rode ui en snijd knoflook, paprika en tomaten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de knoflook. Voeg na 2 minuten de kruiden en de paprika toe en bak dit een paar minuten.

Daarna kunnen de tomatenblokjes, mais en zwarte bonen erbij. Meng alles door elkaar en laat nog eventjes pruttelen. Zet na een paar minuten het vuur uit. Meng de gekookte zoete aardappelblokjes door het groentenmengsel. Schep alles in een ovenschaal en verdeel wat geraspte kaas over het geheel.

Zet de ovenschaal circa 10 minuten in de oven. Serveer de Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel met een schep zure room/creme fraiche.
Afbeelding
Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
450 gr zoete aardappels
1 blikje zwarte bonen (150 gr)
1 blikje mais (150 gr)
2 tomaten
1 rode ui
1 teen knoflook
halve tl komijnpoeder
1 paprika
1 tl paprikapoeder
geraspte kaas
1 bekertje creme fraiche/zure room
snufje zout en peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494167
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
https://www.lekkerensimpel.com/mexicaanse-ovenschotel-met-zoete-aardappel/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ChrisFraikin