Plaattaart met peer, blauwe kaas en walnoot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/07/2023 - 13:29
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg (met het bakpapier) uit op een bakplaat. Vouw een randje van 1 cm langs elke zijde van het bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de deegbodem in de oven circa 5 minuten voor.

Verhit ondertussen een flinke klont boter in een pan en stoof er de prei in aan. Kruid af met zout en peper. Zet apart.

Haal het bladerdeeg uit de oven en druk eventueel voorzichtig plat (let op: gebruik een theedoek om te vermijden dat je je brandt!). Smeer de bodem in met twee flinke eetlepels zure room.

Stort de inhoud van de pan uit op de bladerdeegtaart en verdeel er zo'n 50 gram blauwe kaas over. Verdeel ook 3/4 van de walnoten over het geheel en werk tot slot af met de schijfjes peer.

Smelt nu een klein beetje boter in de magnetron en geef de schijven peer met een keukenborsteltje een lik van de boter.

Schuif de bakplaat 20 minuten de oven in. Klaar? Werk dan af met de resterende blauwe kaas, nog wat walnoten en verse dille.
Afbeelding
Plaattaart met peer, blauwe kaas en walnoot
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
1 prei, schoongemaakt en in dunne ringen
Flinke klont boter + extra (gesmolten)
1 klein peertje (bv. Doyenné du Comice), in dunne schijven
2 eetlepels zure room
Handje walnoten, grofgehakt
80 gram blauwe kaas, verkruimeld
Een paar blaadjes verse dille
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494166
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
https://www.culy.nl/recepten/plaattaart-blauwe-kaas/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ChrisFraikin