Kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/07/2023 - 13:25
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Breng de kippendij op smaak met een snuf peper en zout en bak de kip gaar. Kippendij moet altijd ietsje langer bakken dan kipfilet.

Snijd de twee ciabatta's in plakken en wrijf ze in met een teentje knoflook en olijfolie. Rooster ze in tien minuten krokant en goudbruin in de oven.

Snipper de ui, snijd de champignons in kwarten en de courgette in kleine blokjes. Haal de kip uit de pan. Verhit nog een scheutje olie in diezelfde pan en bak de kastanjes, courgette en ui tien minuutjes. Breng op smaak met peper en zout. Schep het groentemengsel uit de pan bij de kip.

Pers het tweede knoflookteentje uit en fruit kort aan in de pan. Meng de maïzena met 100 ml water en schenk dit samen met de room bij de knoflook. Roer de Parmezaanse kaas er kort met een garde doorheen tot het een mooie, gebonden saus is.

Schep de groenten bij de saus en roer het geheel even door. Leg de gebakken kippendijen erin en genieten maaaar! Garneer de kip in parmezaan roomsaus met ringetjes lente ui en fijngesneden bieslook. En de krokante knoflook ciabatta's natuurlijk!
Afbeelding
Kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
300 gr kipdijfilet - biologisch
1 courgette
2 knoflookteentjes
300 gr kastanjechampignons
1 ui
40 gr Parmezaanse kaas
200 ml room
2 glutenvrije ciabatta broodjes - van Schär
1 el maïzena
1 lente ui
klein bosje bieslook
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494165
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
https://beaufood.nl/kip-in-parmezaan-roomsaus-met-knoflook-ciabatta-doe-de-online-gluten-zelftest/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ChrisFraikin