Israëlische gehaktballetjes in tomatensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/07/2023 - 13:16
Bereidingswijze
Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de aubergine 3 plakken en vervolgens in frieten van ongeveer 2,5 cm lengte.

Grill deze in de hete grillpan en zet apart.

Snipper de ui en de knoflook fijn.
Verhit een middelgrote pan op middelhoog vuur met 3 el olie, fruit hierin de ui glazig. Voeg op het laatst de knoflook toe en bak even mee.

Voeg de tomatenblokjes, water en baharat toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 8-10 minuten pruttelen.

Snijd ondertussen de rode paprika in dunne reepjes.
Laat de kikkererwten uitlekken.

Voeg de paprika, kikkererwten en aubergine toe aan de saus en breng op smaak met een snuf peper en zout. Roer goed door.

Leg vervolgens de gehaktballen in de saus en doe het deksel op de pan.
Laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot de gehaktballen gaar zijn.
Afbeelding
Israëlische gehaktballetjes in tomatensaus
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
– 1 aubergine
– 1 ui
– 2 grote tenen knoflook
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 volle tl baharat
– 120 ml water
– 1 aubergine
– 1 rode (punt) paprika
– 200 gr kikkererwten
– 360 gr gehaktballetjes (rauw)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494164
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
Https://foodquotes.nl/2016/05/29/israelische-gehaktballetjes-tomatensaus/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ChrisFraikin