Bereidingswijze
Doe voor de gemarineerde kip alle ingrediënten in een mengkom. Roer alles goed door elkaar en laat minstens 20 minuten marineren in de koelkast.
Maak in een andere kom de mangosalsa. Roer daarvoor alle ingrediënten door elkaar en zet koel.
Meng in een steelpannetje de ingrediënten voor de pindasaus en roer tot je een gladde saus overhoudt. Verwarm op een zacht vuurtje en roer af en toe tussendoor. Houd warm tot je de pita's gaat serveren.
Verhit een dun laagje olie in een pan op medium vuur en bak de gemarineerde kip tot ‘ie helemaal gaar is.
Verwarm ondertussen de pitabroodjes.
Alles klaar? Snijd de pita open en lepel er wat van de gemarineerde kip, de warme pindasaus en mangosalsa in. Lepel er als laatste wat extra gehakte pinda's overheen.
Maak in een andere kom de mangosalsa. Roer daarvoor alle ingrediënten door elkaar en zet koel.
Meng in een steelpannetje de ingrediënten voor de pindasaus en roer tot je een gladde saus overhoudt. Verwarm op een zacht vuurtje en roer af en toe tussendoor. Houd warm tot je de pita's gaat serveren.
Verhit een dun laagje olie in een pan op medium vuur en bak de gemarineerde kip tot ‘ie helemaal gaar is.
Verwarm ondertussen de pitabroodjes.
Alles klaar? Snijd de pita open en lepel er wat van de gemarineerde kip, de warme pindasaus en mangosalsa in. Lepel er als laatste wat extra gehakte pinda's overheen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
Voor de kip:
600 gram kippendijen, in blokjes
1 duim gember, geschild en geraspt
2 eetlepels sojasaus
100 ml kokosmelk
3 eetlepels vissaus
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel pindakaas
Scheutje olijfolie
Voor de pindasaus:
4 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sojasaus
300 ml kokosmelk
1 duim gember, geraspt
1 rode chilipeper, de zaadjes verwijderd en fijn gehakt
Voor de mangosalsa:
1 mango, geschild en in dunne reepjes
Sap van 1/2 limoen
Snuf rode chilivlokken
Zout & peper
Handje munt, fijn gehakt
Voor de afwerking:
3 à 4 eetlepels pinda's, gehakt
600 gram kippendijen, in blokjes
1 duim gember, geschild en geraspt
2 eetlepels sojasaus
100 ml kokosmelk
3 eetlepels vissaus
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel pindakaas
Scheutje olijfolie
Voor de pindasaus:
4 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sojasaus
300 ml kokosmelk
1 duim gember, geraspt
1 rode chilipeper, de zaadjes verwijderd en fijn gehakt
Voor de mangosalsa:
1 mango, geschild en in dunne reepjes
Sap van 1/2 limoen
Snuf rode chilivlokken
Zout & peper
Handje munt, fijn gehakt
Voor de afwerking:
3 à 4 eetlepels pinda's, gehakt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494163
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
https://www.culy.nl/recepten/pitas-kipsate-mangosalsa/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht