Bereidingswijze
Snijd de harde uiteindes van de asperges (ongeveer 2 cm van de kontjes) en snijd de asperges in stukken.
Kook de farfalle volgens de verpakking in ruim gezouten water.
Maak ondertussen de doperwtencrème. Doe daarvoor alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde groene massa. Proef en voeg meer zout en peper toe naar smaak.
Bak de stukjes groene asperges in een pan met een laagje olijfolie. Deze zijn in 3 à 5 minuten klaar.
Giet de pasta af en roer er de doperwtencrème en de asperges door. Schep de pasta met groene asperges op borden en verdeel tot slot de parmaham over de borden.
Kook de farfalle volgens de verpakking in ruim gezouten water.
Maak ondertussen de doperwtencrème. Doe daarvoor alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde groene massa. Proef en voeg meer zout en peper toe naar smaak.
Bak de stukjes groene asperges in een pan met een laagje olijfolie. Deze zijn in 3 à 5 minuten klaar.
Giet de pasta af en roer er de doperwtencrème en de asperges door. Schep de pasta met groene asperges op borden en verdeel tot slot de parmaham over de borden.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
200 gram farfalle (of andere pasta)
200 gram groene asperges
Olijfolie om te bakken
Zout & peper
50 gram Parmaham
Voor de doperwtencrème:
300 gram verse doperwten
Handje verse basilicum
100 gram ricotta
Kneepje citroensap
Zout & peper
200 gram groene asperges
Olijfolie om te bakken
Zout & peper
50 gram Parmaham
Voor de doperwtencrème:
300 gram verse doperwten
Handje verse basilicum
100 gram ricotta
Kneepje citroensap
Zout & peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494162
Homepage ID
2831851
Teller
0
Bron
https://www.culy.nl/recepten/pasta-primavera-recept/
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht