Bereidingswijze
Wentel de blokjes vlees door de bloem, zodat alle blokjes lichtjes bedekt zijn. Verwarm de olie in de pan en fruit de ui partjes, gember en knoflook circa 5 minuten. Roer af en toe. haal alles uit de pan , voeg zo nodig nog wat olie toe en bak het vlees in porties lichtjes bruin aan. Voeg de ui, knoflook en gember weer toe en roer alles om. Haal de pan even van het vuur.
Roer de kippenbouillon met de tomatenpuree door elkaar. Roer dit mengsel scheut na scheut door het vleesmengsel in de pan. Giet sojasaus en de siroop van de ananas erbij en roer door. Zet dan de pan weer op get vuur en breng alles aan de kook. Zet de warmtebron laag en het deksel op de pan en laat circa 1 uurtje zachtjes stoven.( Voeg nog kippenbouillon toe indien nodig) . Voeg de paprika toe en laat 15 minuten stoven. Voeg de balsamicoazijn en de ananas toe en roer nogmaals om. Bestrooi het gerecht met de bosui. Server met witte rijst .
Roer de kippenbouillon met de tomatenpuree door elkaar. Roer dit mengsel scheut na scheut door het vleesmengsel in de pan. Giet sojasaus en de siroop van de ananas erbij en roer door. Zet dan de pan weer op get vuur en breng alles aan de kook. Zet de warmtebron laag en het deksel op de pan en laat circa 1 uurtje zachtjes stoven.( Voeg nog kippenbouillon toe indien nodig) . Voeg de paprika toe en laat 15 minuten stoven. Voeg de balsamicoazijn en de ananas toe en roer nogmaals om. Bestrooi het gerecht met de bosui. Server met witte rijst .
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aziatisch varkensvlees voor onze kaartgasten. Geserveerd met witte rijst en onderstaande salade. Beide recepten mag ik doorsturen. Lekker met deze salade. aziatische-paksoisalade
Ingrediënten
600 g varkensfilet in hapklare blokjes
225 g ananasblokjes op siroop
2 el bloem
2 el donkere sojasaus
2 el olijfolie
1 rode paprika, zonder zaad en zaadlijsten, in reepjes
1 ui, in smalle partjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el balsamicoazijn
3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
4 lente-uitjes in schuine stukjes
2 el tomatenpuree
3 dl kippenbouillon
225 g ananasblokjes op siroop
2 el bloem
2 el donkere sojasaus
2 el olijfolie
1 rode paprika, zonder zaad en zaadlijsten, in reepjes
1 ui, in smalle partjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el balsamicoazijn
3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
4 lente-uitjes in schuine stukjes
2 el tomatenpuree
3 dl kippenbouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
Stoofpan, snijplank, mes
Leuke tips
Lekker voor erbij, kroepoek en gefrituurde uitjes.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494159
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Slagerij Waaijer eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht