Bereidingswijze
Rooster ongezouten pinda's en/ of cashewnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak in grove stukjes.
Verwijder de stronk van de paksoi en snij het wit en het groen in reepjes. Was en laat goed uitlekken.
Meng de paksoi met de paprika en de bosui. Werk er de dressing onder en bestrooi met de nootjes. Serveer meteen.
Verwijder de stronk van de paksoi en snij het wit en het groen in reepjes. Was en laat goed uitlekken.
Meng de paksoi met de paprika en de bosui. Werk er de dressing onder en bestrooi met de nootjes. Serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemakkelijke en gezonde salade voor bij een Aziatische maaltijd. Heerlijk met aziatisch-varkensvlees-
Ingrediënten
1 struik paksoi schoon in reepjes
handje licht geroosterde cashewnoten in stukjes
1 puntpaprika zonde zaad in reepjes
3 bosuitjes in schuine stukjes
DRESSING
2 cm verse gember in stukjes
2 teen knoflook in stukjes
1 tl mosterd
1 tl zoete ketjap
2 tl vers citroensap
1 tl oestersaus
4 el sesamolie
en peper en zout naar smaak
handje licht geroosterde cashewnoten in stukjes
1 puntpaprika zonde zaad in reepjes
3 bosuitjes in schuine stukjes
DRESSING
2 cm verse gember in stukjes
2 teen knoflook in stukjes
1 tl mosterd
1 tl zoete ketjap
2 tl vers citroensap
1 tl oestersaus
4 el sesamolie
en peper en zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank en mes, saladekom
Leuke tips
Snijd er ook een rood pepertje doorheen voor wat extra pit, of bestrooi de salade met wat chilivlokken. En als je er wat extra groente in wilt, kan bijvoorbeeld een halve wortel in dunne reepjes, een paar radijsjes in plakjes of een rode ui in dunne ringen een smakelijke aanvulling vormen die er ook nog leuk uitziet!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494158
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Groente groente.nl eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht