Appelbollen met witte chocolade en vanillevla

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/07/2023 - 08:30
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.

Zet de melk en room op een laag vuurtje en verwarm samen met de zaadjes van de vanillestok. Klop de eierdooiers op met de vanillesuiker, gevolgd door het maïszetmeel. Doe een beetje van de warme melk bij het eiermengsel en roer tot een homogene massa. Giet de massa in de pan bij de rest van het melkmengsel en breng al roerend aan de kook tot er belletjes ontstaan. Giet de pudding over in een kom en laat even afkoelen.

Schil de appels, haal het klokhuis eruit en plaats elke appel in het midden van de bladerdeegvierkantjes. Snijd uit het extra velletje bladerdeeg 4 bloemblaadjes.

Vul de klokhuisholtes tot boven met afwisselend een schepje vanillepudding en stukjes witte chocolade. Plooi de vellen bladerdeeg dicht naar binnen en leg op elke bol een bladerdeegblaadje ter decoratie.

Bestrijk de appelbollen met losgeklopt eigeel en schuif ze in de oven gedurende 15 à 20 minuten. Werk af met een laagje bloemsuiker.
Afbeelding
Appelbollen met witte chocolade en vanillevla
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze appelbol is net iets anders dan de gewone die we serveren op Verloren maandag ( dit jaar 9/1/2023)
Ingrediënten
250 ml melk
60 ml room
1 vanillestok, het merg
3 eidooiers + 1 voor de afwerking
45 gr vanillesuiker
10 gr maïszetmeel
4 appels
250 gr vanillevla
50 gr witte chocolade, fijngehakt
4 bladerdeegvierkantjes + 1 extra ter decoratie
1 el bloemsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
appelboor
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1494157
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester