Bereidingswijze
- Bak het vlees in een braadpan met hete olie. Haal vervolgens het vlees weer uit de pan.
- Snipper intussen de uien en snij de wortel, bleekselderij en peterseliewortel fijn en fruit deze in de achtergebleven hete olie.
- Roer de tomatenpuree erdoor, schep alles door elkaar en blus af met rode wijn.
- Voeg de kruiden en bouillon toe en breng aan de kook.
- Doe het vlees terug in een pan, doe het deksel op de pan en laat het ongeveer 1 ½ -2 uur zachtjes sudderen tot het vlees zacht is. Zodra het vlees zacht is, haal je het eruit en snij je het is stukjes.
- Pureer met een staafmixer de groenten in de saus glad en voeg er eerst de cranberry gelei en daarna de room toe. Roer alles goed door elkaar tot een gladde saus, neem de saus van de warmtebron en giet deze over het vlees.
- Garneer met een beetje fijngesneden peterselie.
- Snipper intussen de uien en snij de wortel, bleekselderij en peterseliewortel fijn en fruit deze in de achtergebleven hete olie.
- Roer de tomatenpuree erdoor, schep alles door elkaar en blus af met rode wijn.
- Voeg de kruiden en bouillon toe en breng aan de kook.
- Doe het vlees terug in een pan, doe het deksel op de pan en laat het ongeveer 1 ½ -2 uur zachtjes sudderen tot het vlees zacht is. Zodra het vlees zacht is, haal je het eruit en snij je het is stukjes.
- Pureer met een staafmixer de groenten in de saus glad en voeg er eerst de cranberry gelei en daarna de room toe. Roer alles goed door elkaar tot een gladde saus, neem de saus van de warmtebron en giet deze over het vlees.
- Garneer met een beetje fijngesneden peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ree voorbout (of schouder) moet langer gestoofd worden dan de malse achterbout, dus even opletten wat voor vlees je in de kuip hebt. Ik heb het vlees hier niet van te voren in stukjes gesneden zoals je meestal doet met ragout of stoofvlees, dit is namelijk makkelijker omdat in dit recept de meegestoofde groenten op het laatst in de saus gepureerd worden. Eenvoudiger dus om het vlees aan het stuk te laten en na het stoven in stukjes te snijden (als het tenminste niet al uit elkaar valt).
TIP: Ook er lekker in pasteitjes.
TIP: Ook er lekker in pasteitjes.
Ingrediënten
- 1 kilo ree voorbout (of schouder)
- 2 uien
- wortel, bleekselderij, peterseliewortel
- 5 el olie
- 250 ml droge rode wijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje rozemarijn
- 10 jeneverbessen
- 10 zwarte peperkorrels
- 1 klein blikje tomatenpuree
- pezo
- 400 ml wildbouillon
- 2 el cranberry gelei of jam
- 200 ml room
- 2 uien
- wortel, bleekselderij, peterseliewortel
- 5 el olie
- 250 ml droge rode wijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje rozemarijn
- 10 jeneverbessen
- 10 zwarte peperkorrels
- 1 klein blikje tomatenpuree
- pezo
- 400 ml wildbouillon
- 2 el cranberry gelei of jam
- 200 ml room
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Oostenrijks
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1494154
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Chefkoch.de/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid