Vodka saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/06/2023 - 10:04
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C
- Verhit de olijfolie in een grote ovenvaste sauteerpan op middelhoog vuur, voeg de uien en knoflook toe en bak ongeveer 5 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de rode pepervlokken en gedroogde oregano (indien gebruikt) toe en bak nog 1 minuut. Voeg de wodka toe en kook verder tot het mengsel met de helft is ingekookt, nog ongeveer 5 minuten.
- plet de tomaten met je handen in de pan - voorzichtig; dit is rommelig. Voeg 2 theelepels zout en een snufje zwarte peper toe. Dek de pan af met een goed sluitend deksel of folie en zet hem 1½ uur in de oven.
-Breng ondertussen een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente. Giet af en zet opzij.
- Doe het tomatenmengsel in een blender of keukenmachine en pureer in porties tot de saus een gladde consistentie heeft. Doe de saus terug in de pan.
-Verwarm de saus opnieuw, voeg 2 eetlepels verse oregano toe (indien gebruikt) en voldoende slagroom om de saus romig te maken - begin met een kwart kopje; smaak; voeg indien nodig meer toe.
-Voeg zout (indien nodig) en peper naar smaak toe en laat 10 minuten sudderen. Roer de pasta door de saus en kook nog 2 minuten. Roer er een flinke hand geraspte kaas door.
-Serveer met een extra snufje kaas en een snufje verse oregano (indien gebruikt) op elk bord.
Afbeelding
Vodka saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De beste vodkasaus ter wereld ! Als je een fan bent van penne alla wodka, dan is deze saus iets voor jou. Je zult niet teleurgesteld zijn dat je dit deed!
Ingrediënten
6 cl olijfolie
1 middelgrote (of een paar kleine) ui(en), gehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
¼ - ½ theelepel geplette rode pepervlokken (Als je gevoelig bent voor hitte, gebruik dan een snufje en pas het aan het einde aan. De ½ theelepel zorgt voor een serieus pittige saus.)
1½ theelepel gedroogde oregano (optioneel )
24 cl wodka
twee blikken gepelde pruimtomaten
zout en vers gemalen zwarte peper

¾ pond penne pasta of welke vorm je maar wilt
4 eetlepels verse oregano of basilicum (ik gebruik basilicum)
24 cl slagroom
geraspte Parmigiano of Pecorino
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1494152
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Ina Garten - pinterest -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester