Bereidingswijze
Voorde basilicumsaus:
- Kook de basilicumblaadjes, koel af met ijswater en mix in de blender
Voor Tomaat Bavarese :
- Mix de trostomaten in de blender. Laat ze een dag rusten, bewaar dan alleen de vaste delen en gooi het water weg.
- voeg zout en peper toe, haal een deel eruit en smelt het in de geweekte gelatine, verwarm het in de magnetron.
- Meng de tomaat samen met de room, doe in vormen en vries minstens 6 uur in.
Voor pizza :
- Scheid het water en de bloem doormidden.
- Meng het deeg eerst met de gesmolten gist en voeg dan de rest van het water en de bloem toe waaraan je het zout hebt toegevoegd. Voeg dan de olie toe.
Voor Tomatenconfituur :
- Garneer de tomaten zonder vel met zout, poedersuiker, peper, geraspte citroen en een fijngesneden teentje knoflook en zet 1 uur in de oven op 80°C.
Voor montage :
- Bak de pizza in arachideolie.
- Dep droog, voeg een plakje buffelmozzarella toe, de gekonfijte tomaten, de basilicumsaus en blaadjes, de bavarese, een scheutje olie en Maldonzout.
- Kook de basilicumblaadjes, koel af met ijswater en mix in de blender
Voor Tomaat Bavarese :
- Mix de trostomaten in de blender. Laat ze een dag rusten, bewaar dan alleen de vaste delen en gooi het water weg.
- voeg zout en peper toe, haal een deel eruit en smelt het in de geweekte gelatine, verwarm het in de magnetron.
- Meng de tomaat samen met de room, doe in vormen en vries minstens 6 uur in.
Voor pizza :
- Scheid het water en de bloem doormidden.
- Meng het deeg eerst met de gesmolten gist en voeg dan de rest van het water en de bloem toe waaraan je het zout hebt toegevoegd. Voeg dan de olie toe.
Voor Tomatenconfituur :
- Garneer de tomaten zonder vel met zout, poedersuiker, peper, geraspte citroen en een fijngesneden teentje knoflook en zet 1 uur in de oven op 80°C.
Voor montage :
- Bak de pizza in arachideolie.
- Dep droog, voeg een plakje buffelmozzarella toe, de gekonfijte tomaten, de basilicumsaus en blaadjes, de bavarese, een scheutje olie en Maldonzout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze culinaire pizza, belegd met buffelmozzarella, confit en bavarese van tomaten: chef-kok Viviana Varese brengt haar creatieve toets aan de klassieke Italiaanse keuken
Ingrediënten
80 g basilicum bladeren
100 g Groentebouillon
1 handvol pijnboompitten
60 g gekookte Aardappelen
60 g Extra vergine olijfolie
Zout ( naar smaak)
500 g vruchtvlees, van trostomaten
30 ml Tomatenpuree
200 g Room ( half opgeklopt )
4 vellen gelatine
peper en zout ( naar smaak)
500 g Bloem type 3 (pietra quaglia)
25 cl water
10 g Zout
10 gr Gist
25 ml Olie
4 Tomaten zonder vel
Poedersuiker ; peper; citroenzeste en knoflookpoeder (naar eigen smaak)
1 kruidnagel, in plakjes
100 g Groentebouillon
1 handvol pijnboompitten
60 g gekookte Aardappelen
60 g Extra vergine olijfolie
Zout ( naar smaak)
500 g vruchtvlees, van trostomaten
30 ml Tomatenpuree
200 g Room ( half opgeklopt )
4 vellen gelatine
peper en zout ( naar smaak)
500 g Bloem type 3 (pietra quaglia)
25 cl water
10 g Zout
10 gr Gist
25 ml Olie
4 Tomaten zonder vel
Poedersuiker ; peper; citroenzeste en knoflookpoeder (naar eigen smaak)
1 kruidnagel, in plakjes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494151
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef-kok Viviana Varese
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch