Ají panca pasta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/06/2023 - 09:16
Bereidingswijze
-Gedroogde ají panca is er in twee presentatiemogelijkheden: heel of schoon. Als het heel is, wil je de uiteinden eraf hakken, open het doormidden en gebruik een lepel om de zaden en nerven eruit te schrapen.
-Plaats de chili in een pot en bedek deze met water op kamertemperatuur.
-Zet de pan op middelhoog vuur en laat het 10-15 minuten koken zodat de chilis zacht worden.
-Giet het water af en doe de chilipepers in een blender of keukenmachine samen met 50 ml (ongeveer 5 eetlepels) plantaardige olie.
-Zet de blender of keukenmachine aan en voeg beetje bij beetje meer olie toe, net genoeg voor de blender of keukenmachine om de pepers in een pasta te veranderen.
-Haal uit de blender of keukenmachine en vries in ijsblokjesbakjes, bakjes of herbruikbare zakken in. Je kan het maximaal een jaar invriezen.
Afbeelding
Ají panca pasta
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Peruaanse smaakmaker , erg lekker bij onder andere Sopa Criolla
Ingrediënten
200 g gedroogde ají panca (peruaanse pepertjes) - als je ze niet vind gebruik dan rode chilli pepertjes
Water
Plantaardige olie 50-150ml
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1494150
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Lorena Salinas from Cravings Journal
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester