Bereidingswijze
-Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
-Voeg ui, knoflook en ají panca toe en fruit ze al roerend gedurende 5 minuten.
-Voeg oregano en tomatenpuree toe, roer, voeg gemalen vlees toe, bak tot het bruin is en voeg dan de kokende bouillon toe. Doe de deksel erop, zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.
-Voeg engelenhaar toe en kook gedurende 3 minuten of tot al dente. Kruid met peper en zout. Zet het vuur uit en voeg de melk toe.
-Serveer de soep in kommen, leg er een sneetje gebakken brood op en vervolgens een spiegelei bovenop het brood. Garneer met een takje peterselie en serveer direct.
-Voeg ui, knoflook en ají panca toe en fruit ze al roerend gedurende 5 minuten.
-Voeg oregano en tomatenpuree toe, roer, voeg gemalen vlees toe, bak tot het bruin is en voeg dan de kokende bouillon toe. Doe de deksel erop, zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.
-Voeg engelenhaar toe en kook gedurende 3 minuten of tot al dente. Kruid met peper en zout. Zet het vuur uit en voeg de melk toe.
-Serveer de soep in kommen, leg er een sneetje gebakken brood op en vervolgens een spiegelei bovenop het brood. Garneer met een takje peterselie en serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze verwarmende soep komt oorspronkelijk uit Peru en wordt traditioneel geserveerd met een spiegeleitje erop. De soep heeft een rokerige tomatensmaak en de pasta voegt wat volume en vulkracht toe. Makkelijk te bereiden en perfect op een kille winteravond.
Ingrediënten
3 eetlepels plantaardige olie
½ gesnipperde ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
**2 theelepels ají panca pasta** kant-en-klaar of huisgemaakt ( zie smulweb)
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels tomatenpuree
500 g rundergehakt
1 liter runderbouillon
400 g engelenhaarpasta
Zout en peper
12 cl verdampte melk
4 sneetjes witbrood, gebakken
4 eieren, gebakken
4 takjes peterselie
½ gesnipperde ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
**2 theelepels ají panca pasta** kant-en-klaar of huisgemaakt ( zie smulweb)
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels tomatenpuree
500 g rundergehakt
1 liter runderbouillon
400 g engelenhaarpasta
Zout en peper
12 cl verdampte melk
4 sneetjes witbrood, gebakken
4 eieren, gebakken
4 takjes peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494149
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Morena Cuadra
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht