Loaded Fries met Hollands Stoofvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/05/2023 - 19:04
Bereidingswijze

VOOR DE LOADED FRIES

150 gram heel fijn gesnipperde ijsbergsla
2 augurken ( zoetzuur) in plakjes
enkele Amsterdamse uien gehalveerd
1 lenteuitje in ringetjes


HET STOOFVLEES


Verhit boter of olie in een pan en bak het vlees in 2 porties in enkele minuten krachtig aan. Verwijder het vlees uit de pan en leg op een bord.
Fruit de ui enkele minuten in het overgebleven vet. Voeg een klein scheutje water toe om alle aanbaksel los te roeren. Leg het vlees terug in de pan en voeg nootmuskaat, kruidnagelpoeder en peper en zout naar smaak toe. Roer even alles goed door.

Bestrooi het vlees met een royale el bloem , roer en laat de bloem even meebakken. Voeg de bouillon toe , roer nogmaals alles door en leg het laurierblad erbij. Hup deksel op de pan..., het vuur laag en laat minimaal 60 minuten zachtjes stoven, totdat het vlees uit elkaar valt.
Mocht je stoof teveel vocht bevatten, laat dan nog even op iets hoger vuur tot de juiste dikte inkoken.

Verdeel de patat over 4 borden of schaaltjes. Zorg dat het vlees goed heet is. Verdeel de sla over de borden of schaaltjes en schep er een forse lepel stoofvlees op. Garneer af met plakjes augurk, ui en ringetjes lenteui. Eventueel een lekkere dot Belgische mayonaise.
Afbeelding
Loaded Fries met Hollands Stoofvlees
Loaded Fries met Hollands Stoofvlees
Loaded Fries met Hollands Stoofvlees
Loaded Fries met Hollands Stoofvlees
Loaded Fries met Hollands Stoofvlees
Loaded Fries met Hollands Stoofvlees
Loaded Fries met Hollands Stoofvlees
Loaded Fries met Hollands Stoofvlees
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Loaded fries met Hollands stoofvlees ( gekruid met specifieke Hollandse kruiden zoals nootmuskaat, laurier en kruidnagelpoeder) kun je met diepvries of koelverse friet maken. Ik koos voor diepvries ovenfriet. Snel en minder vet. Wellicht iets minder qua smaak , maar ook minder qua tijd.Ik maakte al eens eerder dit pittig-patatje-stoofvlees en dat gerecht was met ovenfriet een heerlijke combinatie. Een patatje naar een hoger level brengen doe je met lekker veel verschillende toppings. Loaded fries is dan ook hét patatje speciaal van de toekomst.   
Ingrediënten
500 gram varkens poulet
1 kg friet( om zelf te maken of een portie ovenfriet voor 4 personen)
1 ui gesnipperd
mespunt kruidnagelpoeder
mespunt nootmuskaat
peper en zout uit de molen naar smaak
1 laurierblad
klont roomboter ( zonder zout)
150 ml runderbouillon van blok( minder zout)
1 goede volle el bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, friteuse, of oven , pan voor het vlees
Leuke tips
Maak het stoofvlees een dag van tevoren zodat alle smaken nóg beter tot hun recht komen. Zet in wat aparte schaaltjes nog extra vlees, uitjes en augurkjes voor de liefhebber op tafel.

Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494146
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker tafelen eigen teksten foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47