Tiramisu IJs Cake zonder ijsmachine

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/05/2023 - 16:36
Bereidingswijze
Warme koffie, suiker en amaretto door elkaar roeren tot de suiker is opgelost.
Slagroom, mascarpone, kwark en suiker plm. 2 minuten door elkaar mixen tot de massa half stijf is.
Helft van de grof gekruimelde koekjes of lange vingers onderin de schaal verdelen. Helft van het koffiemengsel erover verdelen. Dan helft van het mascarponemengsel erover. Dan weer een laag koek en met de koffie en daarover de rest van het mascarponemengsel.
Afdekken met plastic folie en minimaal 4 uur in de vriezer zetten.
Plm. 1 uur voor het opdienen uit de vriezer halen en er chocoladevlokken of geraspte chocolade over verdelen.
Eventueel storten en in plakken snijden.
Afbeelding
Tiramisu IJs Cake  zonder ijsmachine
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze tiramisu IJscake heb ik gemaakt voor Kerstmis 2022. Gemakkelijk te maken en ook ruim van tevoren te maken van de tiramisu gaat in de vriezer en pas een uur voor het serveren weer uit de vriezer.  De IJscake is zonder rauwe eieren gemaakt.
Ingrediënten
100 ml hete sterke koffie (espresso)
1/2 eetlepel suiker
2 eetlepels amaretto

250 ml slagroom
250 gram mascarpone
150 gram kwark (40%)
3 eetlepels suiker

380 gram (zachte) chocoladekoekjes of lange vingers
plm. 50 gram grote chocoladevlokken of geraspte chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
glazen schaal
mixer
kom
plastic folie.
Leuke tips
Ook lekker met snaasappellikeur ipv amaretto.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494143
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Tchibo kookboek Genuss & Inspiration 2019
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid