Bereidingswijze
gist onderaan, vers of droge gist, je neemt wat meer of gewoonlijk voor een brood, dan de lauwe melk, bloem en bovenaan de boter en zout links en suiker en honing rechts of tussen de bloem
ik neem het programma twee, snel bakken, heeft al telkens heel goed gelukt
op de foto is dat de eerste keer dat ik die gemaakt had, maar had toen iets te veel gist gebruikt, zo dat hij te hoog gekomen was, maar was wel super lekker
ik neem het programma twee, snel bakken, heeft al telkens heel goed gelukt
op de foto is dat de eerste keer dat ik die gemaakt had, maar had toen iets te veel gist gebruikt, zo dat hij te hoog gekomen was, maar was wel super lekker
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
gewoon een briochebrood met de broodbakmachine, geen werk aan , gewoon alles in de machien en na twee uur heb je een broodje
Ingrediënten
500 gram Bloem, ik heb witte pistoletbloem genomen, die is luchtiger , maar kan met gewone ook
1 zakje Gedroogde gist
10 gram Zout
50 gram suiker of vervanging zusto als je dat wenst
50 gram Zachte roomboter
1 Ei en e dooier
2 zakjes Vanillesuiker, en ev een soeplepel honing
250 ml volle Melk
een soeplepel broodverbeteraar
1 zakje Gedroogde gist
10 gram Zout
50 gram suiker of vervanging zusto als je dat wenst
50 gram Zachte roomboter
1 Ei en e dooier
2 zakjes Vanillesuiker, en ev een soeplepel honing
250 ml volle Melk
een soeplepel broodverbeteraar
Hulpmiddelen & keukengerei
broodbakmachien panasonic
Leuke tips
je kan ev een beetje honing toevoegen voor luxe brood
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1494140
Homepage ID
2060014
Teller
0
Bron
internet
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht