Bereidingswijze
SLOWCOOKER
Smelt de roomboter en bak de kippendijen rondom mooi bruin. Leg de kip vervolgens in de pot van de slowcooker.
Fruit de ui en de knoflook in het overgebleven vet even aan. Doe ook dit over in de pot van de slowcooker. Leg de spinazie, olijven, zongedroogde tomaat , mosterd en de oregano in de pot. Voeg de kippenbouillon toe. Zet het deksel op de pot en laat het gerecht 2 ½ uur garen op standje low. Roer halverwege de gaartijd het gerecht een keertje door. Voeg als de kip gaar is de Parmezaanse kaas en de room toe. Roer goed door tot de kaas is gesmolten en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met brood, pasta of rijst.
HAPJESPAN
Toscaanse kip kun je ook maken in de hapjespan. Verwarm daarvoor de boter in de hapjespan en bruin de stukken kippendijfilet rondom goed aan. Haal ze even uit de pan en zet apart. Voeg ui, knoflook, zongedroogde tomaten, olijven en de spinazie toe en bak alles zachtjes, totdat de spinazie geslonken is. Voeg dan de mosterd, room , bouillon en oregano en de kippendijen toe. Laat dit geheel circa 30 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Maak eventueel een maizenapapje om de saus wat te binden.
Verdeel pasta of rijst over de borden met de Toscaanse kip, bestrooi aan tafel met de kaas. Ook lekker met stevig brood.
Smelt de roomboter en bak de kippendijen rondom mooi bruin. Leg de kip vervolgens in de pot van de slowcooker.
Fruit de ui en de knoflook in het overgebleven vet even aan. Doe ook dit over in de pot van de slowcooker. Leg de spinazie, olijven, zongedroogde tomaat , mosterd en de oregano in de pot. Voeg de kippenbouillon toe. Zet het deksel op de pot en laat het gerecht 2 ½ uur garen op standje low. Roer halverwege de gaartijd het gerecht een keertje door. Voeg als de kip gaar is de Parmezaanse kaas en de room toe. Roer goed door tot de kaas is gesmolten en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met brood, pasta of rijst.
HAPJESPAN
Toscaanse kip kun je ook maken in de hapjespan. Verwarm daarvoor de boter in de hapjespan en bruin de stukken kippendijfilet rondom goed aan. Haal ze even uit de pan en zet apart. Voeg ui, knoflook, zongedroogde tomaten, olijven en de spinazie toe en bak alles zachtjes, totdat de spinazie geslonken is. Voeg dan de mosterd, room , bouillon en oregano en de kippendijen toe. Laat dit geheel circa 30 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Maak eventueel een maizenapapje om de saus wat te binden.
Verdeel pasta of rijst over de borden met de Toscaanse kip, bestrooi aan tafel met de kaas. Ook lekker met stevig brood.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is een echte smaakbom en vraagt geen extravagante ingrediënten. Simpel ui, knoflook, zongedroogde tomaat, olijf , mosterd, room en wat oregano. Helaas bevat dit gerecht wat weinig groente. Olijf, ui, knoflook en zongedroogde tomaat vind ik tot de “smaakmakers “ behoren, vandaar dat ik voor ons tweetjes meer ( 200 gram) spinazie heb toegevoegd. Van de twee pakjes carpaccio van dit recept https://www.smulweb.nl/recepten/1494116/oosterse-carpaccio-met-soja-mayonaise , had ik de Parmezaanse kaas niet gebruikt, omdat me dat niet zo lekker leek bij een gerecht met Oosterse smaken. Nu kwam dat ingrediënt prima van pas om in bovenstaand gerecht te verwerken.
Ingrediënten
500 gram kippendijen
klontje boter om in te bakken
1 ui gesnipperd
6 teentjes knoflook gehakt
200 gram spinazie
50 gram zwarte olijven gehalveerd
75 gram zongedroogde tomaten in reepjes
1 el milde mosterd
1 tl oregano
100 ml kippenbouillon
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
150 ml kookroom
peper en zout naar smaak
klontje boter om in te bakken
1 ui gesnipperd
6 teentjes knoflook gehakt
200 gram spinazie
50 gram zwarte olijven gehalveerd
75 gram zongedroogde tomaten in reepjes
1 el milde mosterd
1 tl oregano
100 ml kippenbouillon
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
150 ml kookroom
peper en zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Slowcooker, hapjespan, snijplank en mes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494139
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Oh My Foodness eigen tekst, foto's en aanpassing
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht