Bereidingswijze
-snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Dek de kipschnitzels af met vershoudfolie en sla ze plat door ze plat te slaan met een deegroller of vleesvermalser.
-Meng alle ingrediënten voor de chili-zoutkruiden in een kom en zet dit opzij.
-Meng de kipschnitzels goed met sojasaus, knoflookpasta, witte peper, Shao Xing wijn, Chinese vijfkruiden en suiker. Marineer gedurende minimaal 30 minuten tot 1 uur. Als je meer tijd hebt, kun je het een nacht in de koelkast zetten in een luchtdichte verpakking.
-Klop twee eieren los in een grote schaal of kom en zet opzij. Meng zoete aardappelzetmeel, bloem en zuiveringszout in een grote kom en zet apart.
-Dompel de gemarineerde kipkotelet eerst in het ei en bagger dan in het bloemmengsel. Druk zachtjes om de kip gelijkmatig te bedekken en gooi de overtollige bloem eruit voordat u gaat frituren.
-Verhit de plantaardige olie op hoog vuur ongeveer 180°C
- Frituur de gecoate kip 3-4 minuten tot de kip begint te drijven. Zodra het drijft, haal je het uit de olie en leg je het 3-4 minuten opzij. Bak het vervolgens nogmaals dubbel tot het krokant goudbruin is. Haal uit de olie en plaats het op het koelrek.
-Bak de laurierblaadjes in de olie in 2-3 minuten krokant. Haal uit de olie en plaats het op de papieren handdoek.
-Om de gebakken kip te serveren, snijdt u de kipschnitzels in middelgrote plakken of stukjes. Strooi de chilipepers en krokante basilicumblaadjes erover.
Je kan het gewoon op zichzelf serveren of serveren met pittige mayo of je favoriete dipsaus.
-Meng alle ingrediënten voor de chili-zoutkruiden in een kom en zet dit opzij.
-Meng de kipschnitzels goed met sojasaus, knoflookpasta, witte peper, Shao Xing wijn, Chinese vijfkruiden en suiker. Marineer gedurende minimaal 30 minuten tot 1 uur. Als je meer tijd hebt, kun je het een nacht in de koelkast zetten in een luchtdichte verpakking.
-Klop twee eieren los in een grote schaal of kom en zet opzij. Meng zoete aardappelzetmeel, bloem en zuiveringszout in een grote kom en zet apart.
-Dompel de gemarineerde kipkotelet eerst in het ei en bagger dan in het bloemmengsel. Druk zachtjes om de kip gelijkmatig te bedekken en gooi de overtollige bloem eruit voordat u gaat frituren.
-Verhit de plantaardige olie op hoog vuur ongeveer 180°C
- Frituur de gecoate kip 3-4 minuten tot de kip begint te drijven. Zodra het drijft, haal je het uit de olie en leg je het 3-4 minuten opzij. Bak het vervolgens nogmaals dubbel tot het krokant goudbruin is. Haal uit de olie en plaats het op het koelrek.
-Bak de laurierblaadjes in de olie in 2-3 minuten krokant. Haal uit de olie en plaats het op de papieren handdoek.
-Om de gebakken kip te serveren, snijdt u de kipschnitzels in middelgrote plakken of stukjes. Strooi de chilipepers en krokante basilicumblaadjes erover.
Je kan het gewoon op zichzelf serveren of serveren met pittige mayo of je favoriete dipsaus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Moe van gewone gebakken kip? Het is tijd om deze Taiwanese Style Crispy Asian Fried Chicken (Taiwanese Fried Chicken Steak) uit te proberen! We marinere de kip minimum 1 uur, één nacht is beter ! Krokant gebakken kipfilets met Chinese zout- en chilikruiden en aromatische basilicumsmaak. Makkelijk thuis te maken en ongelooflijk lekker!
Ingrediënten
500 g Kipfilet (2 grote kipfilet ongeveer 500-600 g)
120 g Zoete aardappelzetmeel Of Aardappelzetmeel/tapiocazetmeel
35 g gewone bloem of bloem voor alle doeleinden
½ tl zuiveringszout
2 Eieren
handvol basilicumblaadjes Thaise, Italiaanse of gewone basilicum (Optioneel)
Olie om te frituren (plantaardige olie, koolzaadolie, druivenpitolie, zonnebloemolie of olie met een neutrale smaak)
Marinade :
â–¢ 2 el Sojasaus
â–¢ 1 el Shao Xing-wijn
â–¢ 1 el Knoflook Geraspte knoflook/knoflookpasta
â–¢ 1 el Suiker
â–¢ 1 tl Witte peper
â–¢ 1 tl Chinese vijfkruiden
Chili Zout Mix :
â–¢ ½ tl Knoflookpoeder
â–¢ ½ tl Paprikapoeder
â–¢ ½ tl Witte peper
â–¢ ¼ tl Fijn zout
120 g Zoete aardappelzetmeel Of Aardappelzetmeel/tapiocazetmeel
35 g gewone bloem of bloem voor alle doeleinden
½ tl zuiveringszout
2 Eieren
handvol basilicumblaadjes Thaise, Italiaanse of gewone basilicum (Optioneel)
Olie om te frituren (plantaardige olie, koolzaadolie, druivenpitolie, zonnebloemolie of olie met een neutrale smaak)
Marinade :
â–¢ 2 el Sojasaus
â–¢ 1 el Shao Xing-wijn
â–¢ 1 el Knoflook Geraspte knoflook/knoflookpasta
â–¢ 1 el Suiker
â–¢ 1 tl Witte peper
â–¢ 1 tl Chinese vijfkruiden
Chili Zout Mix :
â–¢ ½ tl Knoflookpoeder
â–¢ ½ tl Paprikapoeder
â–¢ ½ tl Witte peper
â–¢ ¼ tl Fijn zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494138
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Khin's Kitchen - Pinterest -
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht