Chinese tomatensoep met eierslierten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/04/2023 - 11:50
Bereidingswijze
-Snijd de tomaten in partjes en klop de eieren los in een kleine kom. Leg ze opzij.
-Sprenkel een eetlepel olie in een middelgrote pan en bak de tomatenpartjes op matig vuur gedurende 3-4 minuten of tot ze zacht zijn. Strooi zout over de tomaten.
-Zodra de tomaten zacht zijn en het sap eruit komt, giet je de kippenbouillon, het water en de knoflook erin.
-Breng het aan de kook.
-Roer de soep voorzichtig in één richting en maak een whirlpool. Giet het losgeklopte ei langzaam om het mooie ei te laten vallen.
-Breng de soep op smaak met sojasaus, witte peper en sesamolie. Voeg vervolgens de maïszetmeelslurry toe (een mengsel van maïszetmeel en water).
-Roer de gehakte lente-uitjes erdoor als de soep dikker en glanzend begint te worden.
-Maak een smaaktest en voeg indien nodig meer zout of sojasaus toe.

-Doe over in een soepkom en garneer met bosui of koriander.
Afbeelding
Chinese tomatensoep met eierslierten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudige homestyle Chinese eiersliertensoep met tomaten waar het hele gezin dol op is! De perfecte combinatie van pittige tomaten en hartige eierdruppelsoep.  Het duurt slechts 15 minuten om te bereiden en is superlekker!
Ingrediënten
2 eieren opgeklopt
3 rijpe tomaten, in partjes snijden
2 teentjes Knoflook Gehakt
480 ml Kippenbouillon
240 ml water
1-2 Lente-uitjes Of koriander, in dunne plakjes gesneden
½ tl Zout of zout naar smaak
1 el Sojasaus Lichte sojasaus of universele sojasaus
1 tl Sesamolie geroosterde sesamolie
1 tl Maïszetmeel Meng het met 2 el water
1 eetlepel arachide-/pindaolie of een plantaardige olie met een neutrale smaak
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494137
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Khin's Kitchen ( pinterest )
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester