Yuk Sung (Chinese Sla Wraps) met huisgemaakte Yuk Sungsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/04/2023 - 11:39
Bereidingswijze
-meng de ingrediënten voor de yuk sung-saus in een kleine kom en klop tot de suiker en het maïszetmeel zijn opgelost.
-Breng het kippengehakt op smaak met 2 el sausmengsel, geraspte knoflook en gemberpasta. Meng het goed en zet het opzij.
-Bak de glasnoedels een paar seconden in de hete olie tot de noedels gepoft en krokant zijn. Haal uit de olie, plaats het op een keukenpapier en leg het opzij.
-Verhit de grote wok/pan op middelhoog vuur. Voeg 2 el olie toe en voeg het gehakt toe. Druk het vlees plat op de bodem van de wok en laat het 1-2 minuten dichtschroeien, draai het dan om en roerbak nog 1-2 minuten of tot de kip gaar is. Haal vervolgens uit de wok en zet opzij.
-Sprenkel meer olie in dezelfde pan, voeg de uien toe en bak een paar seconden. Voeg vervolgens de wortels en waterkastanjes toe en volg met de champignons.
-Plaats nu de kip terug in de wok en giet het sausmengsel erin. Roer alles 1-2 minuten goed door tot de saus dik en glanzend wordt. Werk af met lente-uitjes.
Serveren :
-Leg de slablaadjes op de serveerplaats.
-Schep de roerbakvulling over de slablaadjes, strooi er gemalen pinda's en lente-uitjes over.
-Voeg de gebakken noedels toe.
- Wikkel het in een rol en geniet ervan!
Afbeelding
Yuk Sung (Chinese Sla Wraps) met huisgemaakte Yuk Sungsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke Chinese Sla Wraps, Yuk Sung recept gemaakt met gehakt en groenten in verse knapperige sla. Een van de gezondste en lekkerste Chinese aperitief/-voorgerechten die je in minder dan 20 minuten kunt bereiden.
Ingrediënten
400 gram Kippengehakt
1 el Knoflook Fijngehakt/geraspt
2 tl Gemberpasta Of geraspt
1 Wortel Snijd kleine blokjes
½ Ui Snijd kleine blokjes
100 gram Shiitake paddenstoel Of paddenstoel naar keuze, in kleine blokjes gesneden
50 gram Waterkastanjes Giet het water af, snijd in kleine blokjes
2-3 Lente-uitjes Snijd dunne plakjes
2-3 el Plantaardige olie Of zonnebloem, canola, enz

Yuk Sung-saus :

â–¢ 2 el Oestersaus
â–¢ 2 el Lichte sojasaus
â–¢ 1 tl Donkere sojasaus
â–¢ 1 el Shao Xing wijn Of rijstazijn
â–¢ 2 tl Suiker
â–¢ 1 tl Sesamolie
â–¢ ½ tl Maïszetmeel
â–¢ 1 el water

Om te serveren :

Serveren
10-12blaadjes Sla ( Romaine of Iceberg)
2 el Geroosterde gemalen pinda's Of cashewnoten
10 gram glasnoedels ( gedroogd )
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494136
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Khin's kitchen - pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester