Bereidingswijze
- Verhit eerst de wok/pan op middelhoog vuur, besprenkel met olie en fruit de knoflook en gember een paar seconden tot geurig.
-Voeg vervolgens de gefermenteerde zwarte bonen toe en volg met de gemalen pepers en Sichuan-peperkorrels. - bak een paar seconden tot geurig. Roer het chilipoeder en de chilibonenpasta erdoor.
-Leg het gehakt erop en roerbak alles goed tot het vlees droog en krokant is.
-Giet vervolgens het warme water erbij en breng het aan de kook. Breng het gerecht op smaak met sojasaus, Shao Xing-wijn en suiker.
-Voeg nu de tofublokjes toe en roer het voorzichtig om goed te mengen met de saus. Blijf nog 10 minuten koken op laag middelhoog vuur of tot de tofu gaar is.
-Voeg maizena-slurry toe aan de saus en roer het voorzichtig. Zodra de saus begint in te dikken, zet je het vuur uit en werk je af met fijngesneden lente-uitjes.
Serveer onmiddellijk warm met gewone rijst of noedels.
-Voeg vervolgens de gefermenteerde zwarte bonen toe en volg met de gemalen pepers en Sichuan-peperkorrels. - bak een paar seconden tot geurig. Roer het chilipoeder en de chilibonenpasta erdoor.
-Leg het gehakt erop en roerbak alles goed tot het vlees droog en krokant is.
-Giet vervolgens het warme water erbij en breng het aan de kook. Breng het gerecht op smaak met sojasaus, Shao Xing-wijn en suiker.
-Voeg nu de tofublokjes toe en roer het voorzichtig om goed te mengen met de saus. Blijf nog 10 minuten koken op laag middelhoog vuur of tot de tofu gaar is.
-Voeg maizena-slurry toe aan de saus en roer het voorzichtig. Zodra de saus begint in te dikken, zet je het vuur uit en werk je af met fijngesneden lente-uitjes.
Serveer onmiddellijk warm met gewone rijst of noedels.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk authentiek Sichuan mapo tofu recept gemaakt met gehakt, gestoofde malse tofu en pittige, hartige mapo saus. Een van de meest populaire Sichuan Chinese tofu-recepten, boordevol smaken. Het gaat heel goed met gewone rijst. Heerlijk diner klaar in 30 minuten!
Ingrediënten
200 gram Tofu blok Stevige of medium stevige tofu
200 gram Kippengehakt Of rund-, varkens- of kalkoengehakt
2 el Knoflook Fijngehakt
2 tl Gember Fijngehakt of geraspt
2-3 Lente-uitjes Snijd dunne plakjes
12 cl kippenbouillon (voeg meer toe indien nodig)
3 el Olie Plantaardige olie of olie met neutrale smaak
1 tl maïszetmeel (gemengd met 2 el water)
Specerijen en smaakmakers :
1 el Lichte sojasaus (of universele sojasaus)
1 el Shao Xing wijn Chinese rijstwijn of mirin
1 el Chilipoeder Of paprikapoeder
1 el Geplette Spaanse pepers Gedroogde gemalen Spaanse pepervlokken
1 el Sichuan-peperkorrels Gemalen of gemalen
1 el Gefermenteerde zwarte bonen (Douchi )* ( zie tips)
2-3 el Chilibonenpasta (La Doubanjiang) ** (zie tips)
2 tl Suiker (optioneel)
200 gram Kippengehakt Of rund-, varkens- of kalkoengehakt
2 el Knoflook Fijngehakt
2 tl Gember Fijngehakt of geraspt
2-3 Lente-uitjes Snijd dunne plakjes
12 cl kippenbouillon (voeg meer toe indien nodig)
3 el Olie Plantaardige olie of olie met neutrale smaak
1 tl maïszetmeel (gemengd met 2 el water)
Specerijen en smaakmakers :
1 el Lichte sojasaus (of universele sojasaus)
1 el Shao Xing wijn Chinese rijstwijn of mirin
1 el Chilipoeder Of paprikapoeder
1 el Geplette Spaanse pepers Gedroogde gemalen Spaanse pepervlokken
1 el Sichuan-peperkorrels Gemalen of gemalen
1 el Gefermenteerde zwarte bonen (Douchi )* ( zie tips)
2-3 el Chilibonenpasta (La Doubanjiang) ** (zie tips)
2 tl Suiker (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
grote wok
Leuke tips
*Gefermenteerde zwarte bonen - wordt ook wel Douchi genoemd en is gemaakt met gezouten gefermenteerde zwarte sojabonen. Je kunt het vervangen door knoflooksaus van zwarte bonen als je het niet kunt vinden.( zie foto 3- kant-en -klaar te koop)
**Pittige chilibonensaus/pasta - heet La Doubanjiang en is gemaakt van gefermenteerde tuinbonen en pepers. Een onmisbaar ingrediënt voor dit recept. ( kant en klaar te koop - zie foto 2)
**Pittige chilibonensaus/pasta - heet La Doubanjiang en is gemaakt van gefermenteerde tuinbonen en pepers. Een onmisbaar ingrediënt voor dit recept. ( kant en klaar te koop - zie foto 2)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494135
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Khin's Kitchen - Pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht