Hartige "overbol" cake van oliebollen & kaaskruimels (Nel Schellekens)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/03/2023 - 16:20
Bereidingswijze
- Verwarm oven voor op 150°C.
- Snijd de oliebollen in kleine stukken en doe ze in een bak. Doe er de gesneden boerenmeisjes & - jongens bij en gebruik ook wat van de brandewijn/welvocht. Belangrijk: de stukjes oliebol moeten weken in wat vocht. Wil je het frisser? Gebruik dan wat verse zure appel en/of peer.
- Rasp de kaas erbij.
- Gebruik kruiden zoals bv. gedroogde daslook, bieslook en/of peterselie.
- Klop in een andere bak de eieren los en giet de boter daarbij. Goed door elkaar roeren en dan bij het oliebolmengsel gieten. Als je niet erg zoute kaas gebruikt voeg dan nog wat peper & zout toe.
- Doe het mengsel in een met iets olie ingevette vorm en vet ook een bakpapiertje in dat op de vorm moet komen liggen. Baktijd ca 45 minuten. Check met een prikker of het gaar is. Als je het bruiner wilt dan de oven op 185° en nog ca 5 minuten extra bakken.
- Vet (afhankelijk van de vetheid van de gebruikte kaas) eraf gieten en laat afkoelen alvorens de vorm te storten.
Afbeelding
Hartige "overbol" cake van oliebollen & kaaskruimels (Nel Schellekens)
Hartige "overbol" cake van oliebollen & kaaskruimels (Nel Schellekens)
Hartige "overbol" cake van oliebollen & kaaskruimels (Nel Schellekens)
Hartige "overbol" cake van oliebollen & kaaskruimels (Nel Schellekens)
Hartige "overbol" cake van oliebollen & kaaskruimels (Nel Schellekens)
Hartige "overbol" cake van oliebollen & kaaskruimels (Nel Schellekens)
Hartige "overbol" cake van oliebollen & kaaskruimels (Nel Schellekens)
Hartige "overbol" cake van oliebollen & kaaskruimels (Nel Schellekens)
Hartige "overbol" cake van oliebollen & kaaskruimels (Nel Schellekens)
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Volgens traditie heb ik weer de jaarlijkse oliebollen gebakken en aangezien ik geen maat kan houden was dat voor een heel weeshuis. Vroeger gingen altijd alles schoon op maar sinds de kinderen de deur uit zijn blijft er weleens wat over.

Dit recept van Nel Schellekens is een hartige variant van de wellicht al bekende zoete versie van een oliebolcake/pudding. Wie Nel kent weet dat ze niet van verspilling houdt, en daar op haar eigen stekkie aan haar kookaltaar in het Keunenhuis in het Woold ook volledig naar kookt. Ook in het kookboek "Van kop tot kont" dat ze heeft geschreven blijkt duidelijk haar visie om er alles aan te doen om verspilling tegen te gaan. Wie haar (nog) niet kent raad ik aan om eens naar de Achterhoek af te reizen en aan haar kookaltaar plaats te nemen om dit ontzettend sympathieke mens te leren kennen. Heerlijk eten en een ervaring om nooit te vergeten.
Ingrediënten
- 500 gram overgebleven oliebollen
- 75 gram kaas maar meer kan ook als je dat lekker vindt. Neem bv overgebleven kaasblokjes van oudjaar of ‘kontjes' van kaas. Alles kan.
- fruit: bv appel of peer maar wat echt heel lekker is: wat boerenjongens ( 2 eetlepels) & boerenmeisjes ( 3 stuks) of gedroogd fruit geweld in wat wijn
- 50 gram boter, gesmolten maar niet warm
- 2 eieren
- kruiden zoals wat daslook, bieslook of peterselie naar eigen smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494134
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Nel Schellekens
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
wilmiewillemse