Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/03/2023 - 13:27
Bereidingswijze
Kook de tagliatelle beetgaar in een ruime pan met kokend water. Vang een kopje kookvocht op. (Als de tagliatelle eerder klaar is dan de saus spoel je hem af met koud water en laat hem uitlekken.)
Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie. Fruit de ui tot hij zacht en glazig is.
Bestrooi de zalmblokjes met zout en peper uit de molen. Bak ze 1 minuut mee met de ui en knoflook, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
Voeg de Boursin en room toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes pruttelen tot de zalm net gaar is. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Roer de tagliatelle, spinazie en tomaatjes door de saus en warm nog even door. Voeg indien nodig wat van het opgevangen kookvocht toe om de saus smeuïger te maken. Serveer de tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus direct.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
  
Ingrediënten
INGREDIËNTEN
250 g tagliatelle (andere pasta naar keuze kan ook)
1 sjalot, fijngesnipperd
1 knoflookteentje, uitgeperst
250 g zalmfilet, zonder huid, in blokjes gesneden
80 g Boursin knoflook en fijne kruiden*
125 ml (kook)room
2 handjes verse spinazie, gewassen en grof gehakt
125 g cherrytomaatjes, gehalveerd
*In plaats van Boursin kun je ook goedkopere roomkaas gebruiken zoals Garlan of zuivelspread.
Leuke tips
Variatietips!

Extra groenten toevoegen? Champignons zijn hier lekker bij. Bak ze op hoog vuur aan in de koekenpan tot het vocht verdampt is en ze beginnen te kleuren. Voeg de sjalot toe en volg verder de bereiding bij stap 2.
In plaats van verse zalm kun je ook kabeljauw, rauwe gepelde garnalen, kip, of gerookte zalm gebruiken. Voeg gerookte zalm pas op het laatste moment toe aan de saus.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494132
Homepage ID
1997399
Teller
0
Bron
keukenliefde
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nnelleke