Bereidingswijze
Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden.
Verhit een koekenpan met wat olie en bak de prei en knoflook op middelhoog vuur, totdat de prei geslonken is, circa 5 minuten. Voeg het gehakt, curry madras en verkruimelde bouillontablet toe en roer het gehakt met een vork rul.
Meng alles goed door en bak zachtjes verder, totdat het gehakt gaar is.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en verdeel het gehakt-preimengsel eroverheen.
Dek af met de rest van de aardappelschijfjes.
Klop de room los met het ei en breng lichtjes op smaak met zout en peper, schenk dit mengsel over de aardappels. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas en bak in de oven circa 20 tot 25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.
Laat voor serveren minstens 5 minuten afkoelen.
Verhit een koekenpan met wat olie en bak de prei en knoflook op middelhoog vuur, totdat de prei geslonken is, circa 5 minuten. Voeg het gehakt, curry madras en verkruimelde bouillontablet toe en roer het gehakt met een vork rul.
Meng alles goed door en bak zachtjes verder, totdat het gehakt gaar is.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en verdeel het gehakt-preimengsel eroverheen.
Dek af met de rest van de aardappelschijfjes.
Klop de room los met het ei en breng lichtjes op smaak met zout en peper, schenk dit mengsel over de aardappels. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas en bak in de oven circa 20 tot 25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.
Laat voor serveren minstens 5 minuten afkoelen.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediënten
750 g voorgekookte aardappelschijfjes, kant-en-klaar gekocht of zelf maken*
400 g rundergehakt
500 g prei, over de lengte opensnijden, grondig wassen en fijnsnijden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 runderbouillontablet
1 flinke el curry madras, of milde kerriepoeder
200 ml slagroom, crème fraîche, of kookroom
1 ei
150 g geraspte kaas
Plantaardige olie om in te bakken
400 g rundergehakt
500 g prei, over de lengte opensnijden, grondig wassen en fijnsnijden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 runderbouillontablet
1 flinke el curry madras, of milde kerriepoeder
200 ml slagroom, crème fraîche, of kookroom
1 ei
150 g geraspte kaas
Plantaardige olie om in te bakken
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschotel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1494131
Homepage ID
1997399
Teller
0
Bron
keukenliefde
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht