Bereidingswijze
-Meng de bloem en het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en roer de yoghurt en het water erdoor. Blijf mengen met een lepel tot alles goed gemengd is. Als het deeg te droog is, pas dan aan door wat meer water toe te voegen, begin met een eetlepel per keer.
-Bebloem je werkvlak en kneed het deeg ongeveer 3 minuten, of tot het glad en elastisch is. Dek af met plasticfolie of een schone theedoek en zet opzij.
-Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en voeg dan de gesnipperde ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook 3 tot 4 minuten of tot de ui zacht en glazig is.
-Voeg het gemalen lamsvlees toe aan de koekenpan en maak het los met een houten lepel. Bak ongeveer 4 tot 5 minuten, tot ze bruin zijn. Roer de tomatenpuree, koriander, paprika, komijn, zout en peper erdoor. Voeg de spinazie toe, roer alles door elkaar en kook nog 2 minuten. Laat het vleesmengsel iets afkoelen.
-Verdeel ondertussen het deeg in 4 gelijke porties. Rol elk stuk uit tot een rechthoek van ongeveer 30 cm x25 cm
-Schep ongeveer 3 el van het lamsmengsel in het midden van de rechthoek en verdeel het een beetje. Voeg wat verse munt, groene uien, verse peterselie, 1/4 van de verkruimelde feta en wat gehakte tomaat toe. Vouw over de randen van het deeg om te verzegelen. Herhaal met de resterende deegstukken.
-Spray een grote koekenpan in met kookspray en verwarm op middelhoog vuur. Voeg, afhankelijk van de grootte van je koekenpan, 1 of 2 van de gozleme toe en bak aan elke kant ongeveer 3 tot 4 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Spray indien nodig meer kookspray.
Snijd elke gozleme diagonaal doormidden en serveer met partjes citroen en olijven.
-Bebloem je werkvlak en kneed het deeg ongeveer 3 minuten, of tot het glad en elastisch is. Dek af met plasticfolie of een schone theedoek en zet opzij.
-Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en voeg dan de gesnipperde ui en knoflook toe. Fruit de ui en knoflook 3 tot 4 minuten of tot de ui zacht en glazig is.
-Voeg het gemalen lamsvlees toe aan de koekenpan en maak het los met een houten lepel. Bak ongeveer 4 tot 5 minuten, tot ze bruin zijn. Roer de tomatenpuree, koriander, paprika, komijn, zout en peper erdoor. Voeg de spinazie toe, roer alles door elkaar en kook nog 2 minuten. Laat het vleesmengsel iets afkoelen.
-Verdeel ondertussen het deeg in 4 gelijke porties. Rol elk stuk uit tot een rechthoek van ongeveer 30 cm x25 cm
-Schep ongeveer 3 el van het lamsmengsel in het midden van de rechthoek en verdeel het een beetje. Voeg wat verse munt, groene uien, verse peterselie, 1/4 van de verkruimelde feta en wat gehakte tomaat toe. Vouw over de randen van het deeg om te verzegelen. Herhaal met de resterende deegstukken.
-Spray een grote koekenpan in met kookspray en verwarm op middelhoog vuur. Voeg, afhankelijk van de grootte van je koekenpan, 1 of 2 van de gozleme toe en bak aan elke kant ongeveer 3 tot 4 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Spray indien nodig meer kookspray.
Snijd elke gozleme diagonaal doormidden en serveer met partjes citroen en olijven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Turkse gozleme met lamsvlees zijn hartige huisgemaakte platbroden die helemaal vanaf nul zijn gemaakt gevuld met lamsgehakt, specerijen, kruiden en fetakaas. ! Ze zijn ongelooflijk lekker en vol geweldige smaken!
Ingrediënten
Voor het deeg :
280 g gram bloem voor alle doeleinden
0,5 theelepel zout
100 ml Griekse yoghurt (naturel)
125 ml water
Voor het vullen :
â–¢ 1 eetlepel olijfolie
â–¢ 1 kleine ui (gesnipperd)
â–¢ 2 teentjes knoflook (gehakt)
â–¢ 230 g lamsgehakt
â–¢ 1 eetlepel tomatenpuree
â–¢ 1 theelepel koriander (gemalen)
â–¢ 1 theelepel gerookt paprikapoeder
â–¢ 2 theelepel komijn (gemalen)
â–¢ 1/2 theelepel zout (of naar smaak)
â–¢ 0,25 theelepel peper (of naar smaak)
â–¢ 170,1 gram spinazie (diepvries, ontdooid en fijngesneden)
â–¢ 22,5 gram verse munt (gehakt)
â–¢ 2 groene uien (gehakt)
â–¢ 30 gram verse peterselie (gehakt)
â–¢ 75 gram fetakaas (verkruimeld)
â–¢ 1 middelgrote tomaat (in stukjes)
â–¢ Citroenpartjes en olijven om te serveren
280 g gram bloem voor alle doeleinden
0,5 theelepel zout
100 ml Griekse yoghurt (naturel)
125 ml water
Voor het vullen :
â–¢ 1 eetlepel olijfolie
â–¢ 1 kleine ui (gesnipperd)
â–¢ 2 teentjes knoflook (gehakt)
â–¢ 230 g lamsgehakt
â–¢ 1 eetlepel tomatenpuree
â–¢ 1 theelepel koriander (gemalen)
â–¢ 1 theelepel gerookt paprikapoeder
â–¢ 2 theelepel komijn (gemalen)
â–¢ 1/2 theelepel zout (of naar smaak)
â–¢ 0,25 theelepel peper (of naar smaak)
â–¢ 170,1 gram spinazie (diepvries, ontdooid en fijngesneden)
â–¢ 22,5 gram verse munt (gehakt)
â–¢ 2 groene uien (gehakt)
â–¢ 30 gram verse peterselie (gehakt)
â–¢ 75 gram fetakaas (verkruimeld)
â–¢ 1 middelgrote tomaat (in stukjes)
â–¢ Citroenpartjes en olijven om te serveren
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494126
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Jo
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht