Bereidingswijze
-Voeg in een pan op middelhoog vuur met olie de uien toe en bak 2 minuten of tot ze glazig zijn. Voeg knoflook en kurkuma toe en bak een minuut mee. Voeg het rundergehakt en alle ingrediënten voor de vulling toe. Bak op middelhoog vuur gedurende 10 minuten of tot het bruin is.
Voor het bladerdeeg :
- Vouw de deegvellen open op een licht met bloem bestoven oppervlak. Leg 2 vellen deeg op elkaar en snijd elk vel bladerdeeg in vierkanten van 13 cm
-Bestrijk met een borstel de randen van het deeg met eigeel. Schep ongeveer 50 g vleesmengsel op het uiteinde van elk deegvierkant. Vouw de 2 zijkanten over de vulling en rol tot de bovenkant is bereikt. Doe de bladerdeegrolletjes in porties in een grote koekenpan met hete olie en frituur ze in ongeveer 2-3 minuten gelijkmatig goudbruin en krokant.
-Breng over op keukenpapier om uit te lekken.
Voor de aïoli :
- Voeg alle aioli-ingrediënten toe aan een kom en meng goed.
Voor het bladerdeeg :
- Vouw de deegvellen open op een licht met bloem bestoven oppervlak. Leg 2 vellen deeg op elkaar en snijd elk vel bladerdeeg in vierkanten van 13 cm
-Bestrijk met een borstel de randen van het deeg met eigeel. Schep ongeveer 50 g vleesmengsel op het uiteinde van elk deegvierkant. Vouw de 2 zijkanten over de vulling en rol tot de bovenkant is bereikt. Doe de bladerdeegrolletjes in porties in een grote koekenpan met hete olie en frituur ze in ongeveer 2-3 minuten gelijkmatig goudbruin en krokant.
-Breng over op keukenpapier om uit te lekken.
Voor de aïoli :
- Voeg alle aioli-ingrediënten toe aan een kom en meng goed.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Knapperig van buiten en hartig aromatische vleesvulling van binnen. Deze Sambousek uit het Midden-Oosten is een lekkere smaakbom !
Ingrediënten
Vlees en vulling :
1,5 kg rundergehakt
zout naar smaak
peper naar smaak
1 el plus meer indien nodig plantaardige olie voor het bakken van groenten en rundergehakt
frituur olie om de broodjes te bakken
1 ui in blokjes gesneden
6 groene uien in dunne plakjes
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 el verse kurkuma geraspt
1 tl kaneel
1 tl piment
¼ tl kardemom
½ tl gemalen gember optioneel
2 tl korianderkruiden
2 tl komijn
2 tl droge koriander
1 tl rode peper
2 eierdooiers
1 groot pak filodeeg
Knoflook Aioli :
20 cl mayonaise
¼ tl gemalen gember
½ tl droge koriander
½ el honing
1 el hete saus
1-2 teentjes knoflook fijngehakt
1,5 kg rundergehakt
zout naar smaak
peper naar smaak
1 el plus meer indien nodig plantaardige olie voor het bakken van groenten en rundergehakt
frituur olie om de broodjes te bakken
1 ui in blokjes gesneden
6 groene uien in dunne plakjes
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 el verse kurkuma geraspt
1 tl kaneel
1 tl piment
¼ tl kardemom
½ tl gemalen gember optioneel
2 tl korianderkruiden
2 tl komijn
2 tl droge koriander
1 tl rode peper
2 eierdooiers
1 groot pak filodeeg
Knoflook Aioli :
20 cl mayonaise
¼ tl gemalen gember
½ tl droge koriander
½ el honing
1 el hete saus
1-2 teentjes knoflook fijngehakt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494125
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht