Bereidingswijze
Roer de sojasaus met de sesamolie als een dressing door elkaar. Meng 1 tl sojasaus met de mayonaise. Breng dit over in een spuitzak met spuitmondje en laat in de koelkast iets opstijven.
Verdeel de carpaccio over 4 bordjes. Maak een krul van de komkommer en leg deze erop. Verdeel er de plakjes radijs en de stukjes bosui over. Sprenkel er de sojasesamdressing over . Bestrooi met de pijnboompitjes. Spuit her en der een toefje sojamayonaise en serveer.
Verdeel de carpaccio over 4 bordjes. Maak een krul van de komkommer en leg deze erop. Verdeel er de plakjes radijs en de stukjes bosui over. Sprenkel er de sojasesamdressing over . Bestrooi met de pijnboompitjes. Spuit her en der een toefje sojamayonaise en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Doordat je een beetje sojasaus aan de mayonaise toevoegt, krijgt deze rundercarpaccio de herkenbare Aziatische smaak.
Helaas gaf dit recept aan, dat je 2 el sojasaus aan 4 eetlepels mayonaise moest toevoegen. Vervolgens in een boterhamzakje doen, zodat je mooie toefjes kan spuiten. Of dit zou kunnen lukken ? Bovendien moest je het vlees voor 4 personen over 2 borden verdelen........ Ik heb dus n.a.v dit recept mijn eigen recept gemaakt.
De meegeleverde dressing, pijnboompitten en de vlokjes Parmezaanse kaas heb ik niet gebruikt. Die komen nog wel eens van pas.
Helaas gaf dit recept aan, dat je 2 el sojasaus aan 4 eetlepels mayonaise moest toevoegen. Vervolgens in een boterhamzakje doen, zodat je mooie toefjes kan spuiten. Of dit zou kunnen lukken ? Bovendien moest je het vlees voor 4 personen over 2 borden verdelen........ Ik heb dus n.a.v dit recept mijn eigen recept gemaakt.
De meegeleverde dressing, pijnboompitten en de vlokjes Parmezaanse kaas heb ik niet gebruikt. Die komen nog wel eens van pas.
Ingrediënten
2 pakjes carpaccio op kamer temperatuur
4 plakjes komkommer uit de lengte geschaafd
5 radijsjes in dunne plakjes geschaafd
4 el mayonaise
1 tl sojasaus
2 bosui schoon in schuine ringetjes
2 el pijnboompitjes licht geroosterd
4 tl sesamolie
1 el sojasaus
4 plakjes komkommer uit de lengte geschaafd
5 radijsjes in dunne plakjes geschaafd
4 el mayonaise
1 tl sojasaus
2 bosui schoon in schuine ringetjes
2 el pijnboompitjes licht geroosterd
4 tl sesamolie
1 el sojasaus
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank en mes
Leuke tips
Volgende keer neem ik licht geroosterd sesamzaad in plaats van pijnboompitten voor nog meer Oosterse smaak.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494116
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht