Chateaubriand met zelfgemaakte pesto, roseval krieltjes en geroosterde tomaatjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/29/2021 - 06:23
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de roseval krieltjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet de ovenschaal in met boter en leg het vlees in de ovenschaal, breng op smaak met zout en peper. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met zout en peper. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het vlees samen met de tomaten 15 minuten in de oven. Keer het vlees halverwege.
Haal de tomaten uit de oven, verlaag de oventemperatuur naar 120 graden en gaar de chateaubriand verder in circa 25 minuten tot het vlees een kerntemperatuur van circa 45 graden heeft bereikt. U kunt dit testen doormiddel van een vleesthermometer. Neem het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten, losjes afgedekt onder aluminiumfolie.Warm de roseval krieltjes even op in de oven, zodat u ze direct kunt serveren.
Meng de verse kruiden, olijfolie, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot een gladde pesto.
Serveer het Chateaubriand met de roseval krieltjes, geroosterde tomaatjes en de verse pesto.
Afbeelding
Chateaubriand met zelfgemaakte pesto, roseval krieltjes en geroosterde tomaatjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker luxe voor kerstmis. En met de vleesthermometer kan het niet mislukken.
Ingrediƫnten
1 chateaubriand
425 g krieltjes (met spek)
500 g tomaten
20 g basilicum
20 g peterselie
20 g dille
20 g bieslook
100 ml olijfolie
1 teen knoflook (gepeld)
50 g Parmezaanse kaas
boter
zout
peper

Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491315
Homepage ID
899256
Teller
0
Bron
Lidl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
victorv
Gelegenheid