Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/27/2021 - 10:28
Bereidingswijze
-Snijd de sperziebonen en selderij in dunne reepjes. Snijd de rode ui en wortel. Snijd de kool en roerei in reepjes.

-Verhit olie in een pan en sauteer de knoflook en uien. Wanneer de uien doorzichtig worden, voeg je de garnalen en groenten toe.
-Wanneer de garnalen roze/oranje worden, voeg je de anchuetepoeder en opgeloste bihonmix toe. Bedek de pan met de deksel en laat het nog 3 minuten koken. Voeg dan de noedels toe. Roer goed, en laat het verder koken op medium vuur totdat de noedels zacht zijn.

-Garneer met gebakken knoflook en reepjes roerei. Serveer met vissaus en Filipijnse limoen.
Afbeelding
Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen
Bihon Guisado: Filipijnse gebakken mihoen
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Roergebakken mihoen met garnalen en groenten. Een favoriet op alle Filipijnse feesten!
Ingrediënten
40g Mama Sita's Pansit Bihon Mix
¼ tsp Mama Sita's anchuetepoeder ( Gewonnen uit de Achuete/ zaden, het geeft een lichtzoete smaak en een smakelijke kleur variërend van geeloranje tot roodoranje (afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid)
227g rijstnoedels
250g garnalen, gepeld en gewassen
1½ knoflook, fijngestampt
1 rode ui
100g sperziebonen
100g wortel
1½ el selderij
100g kool
2 el olie
Garnering:
Gebakken knoflook
Roerei
Serveer met:
Vissaus (patis)
Calamansi (Filipijnse limoen)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Filippijns
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491289
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
amazing oriental
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester