Bereidingswijze
Snij de gember in zo klein mogelijke stukjes. Snij de helft van de bosuitjes in dunne ringetjes en de andere helft in dunne reepjes. Scheur de carpaccio in stukjes.
Maak een sausje met de olie, gembersiroop, wijnazijn , sojasaus en de tabasco. Roer er de ringetjes bosui door. Zet koel en afgedekt weg , evenals de gesneden stukjes gember de bosui reepjes en de carpaccio.
SERVEREN
Snij de plakken kroepoek voorzichtig met een kartelmes in 4 stukken. Beleg de kroepoek met de stukjes carpaccio. Druppel er voorzichtig het bosui sausje over . Vervolgens verdeel je er de gember over met de reepjes bosui en serveer meteen.
Maak een sausje met de olie, gembersiroop, wijnazijn , sojasaus en de tabasco. Roer er de ringetjes bosui door. Zet koel en afgedekt weg , evenals de gesneden stukjes gember de bosui reepjes en de carpaccio.
SERVEREN
Snij de plakken kroepoek voorzichtig met een kartelmes in 4 stukken. Beleg de kroepoek met de stukjes carpaccio. Druppel er voorzichtig het bosui sausje over . Vervolgens verdeel je er de gember over met de reepjes bosui en serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze amuse is helemaal voor te bereiden, zodat je alleen alles vlak voor het serveren hoeft samen te stellen, want de kroepoek moet uiteraard lekker krokant blijven. Ik maakte deze amuse als starter bij een Aziatisch dinertje voor vrienden. Een kleine moeite , maar grote verrassing.
Ingrediënten
2 plakken grote kroepoek
2 bosuitjes
3 bolletjes stemgember
1 eetlepel sojasaus
2 druppels tabasco ( ik nam worcestershiresaus)
1 el gembersiroop
2 tl witte wijnazijn
200 gram carpaccio
2 el arachideolie
2 bosuitjes
3 bolletjes stemgember
1 eetlepel sojasaus
2 druppels tabasco ( ik nam worcestershiresaus)
1 el gembersiroop
2 tl witte wijnazijn
200 gram carpaccio
2 el arachideolie
Hulpmiddelen & keukengerei
kartelmes, snijplank , mes en kommetje
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1491219
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Albert Heijn eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht