Romige preisoep met Vadouvan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/20/2021 - 09:40
Bereidingswijze
- Fruit de fijngesneden uien en de knoflook in een beetje olie.
- Voeg de stukjes prei en aardappel toe en bak deze ongeveer 5 minuutjes mee.
- Strooi er Vadouvan en pezo overheen.
- Doe de bouillon erbij en laat het ongeveer 20 minuutjes zachtjes pruttelen totdat de ingrediënten zacht genoeg zijn om ze met de staafmixer te pureren.
- Nadat je alles met de staafmixer tot een gladde massa hebt gepureerd giet je de room erbij en roer je alles goed door elkaar.
- Schep de soep in borden (of koppen) en garneer met wat uitgebakken spekreepjes en fijngesneden lenteuitjes.
Afbeelding
Romige preisoep met Vadouvan
Romige preisoep met Vadouvan
Romige preisoep met Vadouvan
Romige preisoep met Vadouvan
Romige preisoep met Vadouvan
Romige preisoep met Vadouvan
Romige preisoep met Vadouvan
Romige preisoep met Vadouvan
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk romig preisoepje dat lekker kruidig wordt door de Vadouvan.
Heb je geen Vadouvan dan kun je in plaats daarvan ook kerrie gebruiken. Het smaakt natuurlijk wel anders maar is evengoed ook erg lekker. Vadouvan is een kerriemengsel waar o.a.  kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad, komijnzaad, knoflook en (gedroogde) uien en/of sjalot in zit.
Genoeg kruiden dus voor een heerlijke warme en kruidige soep om je op te warmen in de herfst- en wintertijd.
Ingrediënten
- 2 preien
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 aardappelen
- 1 el Vadouvan (of kerrie)
- 1 ½ liter kippenbouillon
- 200 ml room
- (olijf)olie
- om mee te garneren: uitgebakken spekreepjes en/of fijngesneden lenteuitjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1491217
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse