Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/28/2021 - 20:03
Bereidingswijze
Wrijf het vlees in met de speculaaskruiden en peper en zout. Snij het vlees vervolgens in blokjes.
Smelt de boter in een stoofpan en bak de blokjes vlees in porties bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
Bak ui en spekreepjes ongeveer 4 minuten in het overgebleven vet. Voeg dan de plakjes champignons toe en bak ook deze even 2 minuten mee.

Voeg het vlees weer toe en giet de fond en het donker bier langs de rand in de pan. Breek de kandijkoek in grove brokken, voeg de laurierbladeren en het vlees toe.

Breng alles tegen de kook aan en zet vervolgens de hittebron laag. Stoof 2 uur met het deksel op de pan .

Serveer met een smeuïge puree of knapperig stokbrood met eventueel een salade.
Afbeelding
Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....
Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....
Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....
Een Heerlijk Avondje .... met speculaasstoof van Janneke Philippi....
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze speculaasstoof van Janneke Philippi kan in 20 minuten in de pan zitten en aan de stooftijd van 2 uur beginnen. Hoe eerder deze stoof wordt gemaakt hoe lekkerder. Zo krijgen de speculaas kruiden de tijd om de smaak af te geven. Zelfs 1 of 2 dagen van tevoren reeds te maken. Zo heb je , als het Heerlijk Avondje gekomen is geen stress in de keuken.Even opwarmen, Hollandse sla met  ei en tomaat erbij en een heerlijk knapperig afgebakken stokbrood naar keuze. Genieten maar. Wij hebben ervan gesmuld.

Hollandse-sla-met-ei-en-tomaat
Ingrediënten
800 gram sukade lappen goed droog gedept

1 theelepel speculaaskruiden
25 gram roomboter
100 gram gerookt ontbijtspek in reepjes
2 uien gesnipperd
250 gram kastanje champignons in plakjes
1 flesje donker bier (300 ml)
300 ml vlees fond
2 blaadjes laurier
3 plakjes kandijkoek
Hulpmiddelen & keukengerei
Stoofpan, snijplank en mes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490911
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Janneke Philippi eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47