Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/25/2021 - 19:56
Bereidingswijze
Maak een marinade van de knoflook, merin, ketjap en de honing, knoflook ( soja) .

Leg het beenhammetje in een kom in de marinade en bedruip er alle kanten van het hammetje mee. Dek de kom af en laat minstens 4 uur marineren in de koelkast ( Ik deed dat al de avond van te voren) .

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht . Leg het beenhammetje in een ovenschaal en geef het een baktijd van 10 minuten per 100 gram . Bedruip het beenhammetje halverwege de gaartijd nogmaals met de marinade.

Haal de beenham uit de ovenschaal, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie . Laat minstens 5 minuten rusten alvorens het hammetje aan te snijden.

Afbeelding
Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.
Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.
Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.
Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De slager had beenhammetjes in de aanbieding. Reden te meer om er eentje mee te nemen. Ik wilde het op een Oosterse manier verwerken en  kwam ik terecht bij Lian. Heel gemakkelijk om te maken, weinig ingrediënten en razend lekker. Voor ons tweetjes is 500 gram rijkelijk veel, maar beenham koud op een broodje met wat sla en augurk resulteert in een heerlijke lunch.
Ingrediënten
1 beenham van 500 gram
1 el honing
4 el ketjap ( + 2 tl sojasaus)
scheutje merin
1/2 tl gerookt paprikapoeder
2 teen knoflook geperst
Hulpmiddelen & keukengerei
kom en ovenschaal
Leuke tips
Lekker met groente naar keuze .
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490859
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lianvanrens.nl eigen tekst kleine aanpassing en fotos
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47