Coquille met gerookte paling en kaviaar

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/21/2021 - 20:19
Bereidingswijze
Sinaasappelcel:
Meng het sinaasappelsap met de suiker en gaar gaar, breng dit aan de kook en laat een paar minuten koken.
Giet alles door een fijne zeef op een plateau en laat dit afkoelen en opstijven.
Ik zet het 10 minuten buiten de koelkast en dan een kwartiertje in de koelkast
Draai het glad en de blender en doe het over in een spuitzak of knijpflesje.
Bewaar in de koelkast tot gebruik

Hazelnoten met een mesje en rooster deze in een koekenpan goudbruin .
Bestrooi dan met een beetje zout en zet opzij.

De bieslookolie:
Blender de bieslook en de olijfolie.
Zeef het mengsel door een fijne zeef of doek.
Vang de bieslookolie op in een weckpotje of flesje

Coquillecreme:
Draai de coquille glad in de blender en giet hier een dun straaltje kookroom bij.
( structuur van mayonaise ).
Peper en zout.
Bewaar in spuitzak zet tot gebruik in de koelkast


Snij bieslook schuin in sprietjes van 3 cm en zet opzij.
Je hebt er 4 per bord nodig

Snij de coquille in dunne plakjes 5 per persoon
Opmaak bord:
Leg decoquilles en paling om en om dakpansgewijs , in het midden van het bord
Verdeel de kaviaar over de borden , 3 hoopjes per bord.
Probeer ze zo neer te leggen dat je de paling nog ziet.
Zet dotjes coquillecreme en sinaasappelgel speels over de paling en coquille.
Leg hier wat hazelnoten op ,3 per bord.
Op ieder hoopje kaviaar Leg je een sprietje bieslook
Besprenkel met wat bieslook olie en serveer


Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Leuk gerechtje ziet er mooi uit
Ingrediƫnten
Voor sinaasappelgel:
200 ml vers geperst sinaasappelsap20 gram suiker
3 gram aardappelen agar

Voor de coquillecreme:
4 verse coquille
Kookroom

Bieslookolie:
2 dl olijfolie
1 bos bieslook

Verder:
6 verse coquille
3 verse gerookte paling files
12 hazelnoten
2 sprietjes bieslook
20 gram kaviaar
Hulpmiddelen & keukengerei
Blender
Leuke tips
Op kamer temperatuur smaakt dit gerecht het lekkerst
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1490805
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Harold kookt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pejejaru